Ik zou wel 's willen weten...


Sinds de terrassen weer open zijn, staan er in de weekenden op de Markt en soms ook op de kruising van de Rechterstraat en de Kruisstraat en bij eetcafé De Rechter, luidsprekers opgesteld. En uiteraard, want daar zijn ze voor, komt uit die luidsprekers muziek.

Ik zou wel 's willen weten hoeveel mensen dit nu eigenlijk op prijs stellen.

Ik vertel er maar meteen bij dat ik het vreselijk vind. En misschien ben ik een uitzondering en vinden heel veel mensen het wel prima. Maar ik heb zo mijn twijfels. De mensen die op de terrassen zitten, zullen het wel waarderen of op z’n minst niet erg vinden; anders zaten ze er niet.

Maar ik zou dan ook wel 's willen weten of echt iederéén dit fijn vindt. Er wordt zo gemakkelijk gezegd: 'Dat is toch gezellig' of 'Dat doen ze overal, dat hoort er toch bij.' Maar is dat zo en wie bepaalt dat?

Ik zou wel 's willen weten of ook de gemeente daarover heeft nagedacht. Sowieso is men ambtshalve gewend om bij ieder festijn meteen muziek van stal te halen en over de Markt te laten schallen. Ook met het argument: 'dat is toch gezellig?'

En is dat dan uit gewoonte? Denkt men er wel over na?

Ook ik vind het leuk om een terrasje te pikken, maar dan zonder muziek en wel met het aangename en sfeervolle geroezemoes van de bezoekers.

Het kan zijn dat heel veel mensen het met mij eens zijn. Of ben ik toch die uitzondering? Misschien wel en dan leg ik me bij de grote meerderheid neer en ga wel ergens anders een terrasje zoeken. Ieder zijn ding en ik gun iedereen zijn of haar plezier.

Maar ik zou het gewoon 's willen weten...



        KEES DOEVENDANS