Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

What's Up, Jordi & Esmee?

Boven de heg van de tuin bij het Oude Mannengasthuis in Esch torent een flinke stellage. Het blijkt een zelfgemaakte glijbaan die bij een groot zwembad hoort. Rick van de Ven zette het bouwsel samen met zijn kinderen Jordi (13) en Esmee (15) in elkaar. De Esschenaar, die in de bouw werkt, is niet vies van een ludieke actie en ging op verzoek van zijn kroost direct aan de slag. Met het mooie weer van de afgelopen weken heeft de familie er in elk geval al plezier van gehad.

Dat is gaaf, dat jullie vader dit voor jullie in elkaar heeft gezet. ,,Ja, dat zeker. We zijn er ook erg blij mee. We gaan niet op vakantie dit jaar, dus dit is een leuke toevoeging", zegt Esmee. ,,Met zo'n grote glijbaan kun je ook meteen wennen aan het water, want je plonst er direct in", voegt haar broertje Jordi toe.

Hoe kwamen jullie op het idee? Esmee: ,,We hebben het enkele jaren geleden al eens gezien bij vrienden. Dat vonden we erg gaaf. Dus hebben we aan papa gevraagd of hij ook iets kon maken." Jordi grinnikt: ,,Dit hadden we niet kunnen bouwen in de tuin van ons vorige huis, dan had alles volgestaan en hadden de bloemen eruit gemoeten."

Hebben jullie de glijbaan al veel gebruikt? ,,Ja, ik ben er al eens met een opblaasband vanaf gegaan en op m'n buik", zegt Jordi. ,,Ik ook, maar dat deed wel een beetje pijn aan mijn keel", geeft Esmee aan. Ze vervolgt: ,,Van papa mogen we er ook niet mee gaan kloten, anders breekt hij de glijbaan weer af." Moeder Kim beaamt dat, ze geeft ook aan dat het wel drie dagen heeft geduurd voor het bad was gevuld met water: ,,Met dit mooie weer en een zwart zeil erover was het water trouwens zo opgewarmd."

Nu krijgen jullie zeker veel vrienden over de vloer? ,,Ja, dat wel. Houden we een zwembadfeestje. Ik zwem ook liever hier in de tuin dan in De Langspier (recreatieplas in Boxtel - red.)", geeft Esmee aan.

Is het nu minder erg dat jullie niet op reis gaan? ,,Dit is ook leuk, we kunnen ons hier wel vermaken hoor. Zeker als het zo'n weer blijft", zegt Esmee.


t Jordi en Esmee van de Ven uit Esch gaan een spetterende zomer tegemoet in de tuin van hun huis aan de Haarenseweg. Hun vader Rick bouwde van steigermateriaal een heuse glijbaan. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding