Peter van Broekhoven mag zich Supervrijwilliger van het Jaar noemen. Hij is al zes jaar actief voor het HobbyCentrum aan de Baroniestraat in Boxtel.
Peter van Broekhoven mag zich Supervrijwilliger van het Jaar noemen. Hij is al zes jaar actief voor het HobbyCentrum aan de Baroniestraat in Boxtel. Foto: Hans van Doorn

HOBBYCENTRUM OPENT 28 JUNI DE DEUREN

Peter van Broekhoven wint Passieprijs NOV

RENS VAN DEN ELSEN

Terwijl de vrijwilligers van het HobbyCentrum Boxtel (HCB) druk bezig waren met de voorbereiding van de heropening, had het bestuur nog een verrassing voor een van hen. Donderdag kreeg beheerder Peter van Broekhoeven namelijk de Vriendenloterij Passieprijs toegekend.

In april was Van Broekhoven al uitgeroepen tot Supervrijwilliger van het Jaar via een videoboodschap van het bestuur, maar daar kwam nu dus nog een schepje bovenop. De vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) reikt ieder jaar de Nationale Vrijwilligersprijzen uit, de Passieprijs is daar een onderdeel van.

Volgens het bestuur is het zonneklaar dat HCB een grote passie is voor Van Broekhoeven. ,,Er gaat geen dag voorbij of hij loopt even binnen. Vraagt of alles in orde is, of de brievenbus leeg is gehaald of andere zaken zijn geregeld. Voor iedereen staat hij klaar: de gastvrouwen en -heren, de vrijwilligers en de deelnemers."

Zelf is Van Broekhoven nuchter onder alle aandacht: ,,Ik hoef niet zo nodig in de belangstelling te staan, maar het was wel een leuke verrassing", geeft hij desgevraagd aan. De Boxtelaar vindt het vooral fijn voor het HCB. ,,Ik woon om de hoek, dus even gaan kijken is zo gedaan. Toen we zo'n zes jaar geleden begonnen was ik er al bij, ik heb het samen met anderen mee opgebouwd. Het is allemaal gewoon leuk om te doen", aldus de 'Supervrijwilliger'.

VLIEGENDE START

Het HCB heeft sinds 13 oktober vorig jaar geen activiteiten meer ontplooid. Maar met alle versoepelingen kan de organisatie die workshops en cursussen geeft voor senioren vanaf maandag 28 juni weer open. Deze heropening wordt gevierd met een 'Vliegende Start'. Hiervoor zijn drie etalages in Boxtel ingericht met allerlei werkstukken van hobbyisten. Deze creaties zijn te bezichtigen bij De Baanrots, Rechterstraat 26 en Stationsstraat 24.

In de laatstgenoemde etalage is het voor belangstellenden mogelijk om tot en met 7 juli iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur vrijwilligers en hobbyisten van het HCB te ontmoeten. Zij komen dan alles te weten over de club, de activiteiten, deelname en over Vrienden van de club.



p Peter van Broekhoven mag zich Supervrijwilliger van het Jaar noemen. Hij is al zes jaar actief voor het HobbyCentrum aan de Baroniestraat in Boxtel. (Foto: Hans van Doorn).