Ogen op de tegenstander, bal aan de voet. Als ware professionals werkten de Liempdse kinderen zich zaterdag in het zweet op de velden van DVG tijdens de Nationale Voetbaldag. (Foto's: Hans Verberk).
Ogen op de tegenstander, bal aan de voet. Als ware professionals werkten de Liempdse kinderen zich zaterdag in het zweet op de velden van DVG tijdens de Nationale Voetbaldag. (Foto's: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

TRAINEN EN KUBB-TOERNOOI TIJDENS ZOMERSE LIEMPSDE VOETBALDAG IN ROODE BLEEK

'Volgend seizoen word ik ook lid van DVG, hoor'

LINDA VAN DE WIEL


Met bezwete hoofden en vol praatjes kwamen de jeugdspelers van voetbalvereniging DVG Liempde zaterdag van het veld af. Wat ze gedaan hadden? Gevoetbald, gekeept, getraind op techniek en heel veel goals gescoord tijdens het penaltytoernooi. Dit alles in het kader van de door de KNVB in het leven geroepen Nationale Voetbaldag.

Het warme weer hield tientallen voetballers niet weg van het sportcomplex van DVG. Allemaal hadden ze zin in een sportieve afsluiting van het coronaseizoen.

,,We wilden een leuk slot organiseren van een voetbalseizoen dat er niet geweest is”, stelde Wim Braken (58), al 50 jaar lid van DVG én actief bij de Jeugd Activiteiten Commissie van de Liempdse voetbalclub. ,,De ochtend is voor de jongere jeugd en staat in het teken van voetbalactiviteiten. De kinderen krijgen begeleiding van onze selectiespelers en dat vinden de jonge voetballers natuurlijk heel tof. De middag is voor de oudere jeugd. We spelen dan een Kubb-toernooi, een combinatie van bowling, jeu de boules, en schaken.”

EERSTE PRIJS

Jelle (8) had bijna de hele ochtend op goal gestaan: ,,Normaal gesproken sta ik in het veld en keep ik nooit. Vandaag dus wel en dat was heel cool.” Jelle was niet de enige doelman, want liefst zes verschillende keepers zetten hun beste beentje én handje voor. Dez (6) draaide zijn hand níet om voor een doelman meer of minder: ,,Ik heb de eerste prijs gewonnen tijdens het penaltytoernooi. Hoeveel goals ik gemaakt heb? Zestien.” Een waardige tweede was de eveneens zesjarige Lonne. Zij wist het net veertien keer te vinden. ,,Ik zit nog niet op voetbal, maar mocht toch meedoen. Volgend seizoen word ik lid hoor”, vertelde de sportieveling.

VEEL LEREN

Floris (8) is al wel lid van de Liempdse voetbalvereniging. Naast fervent voetballer is hij ook groot fan van het Nederlands mannenelftal. Of zijn voetbalhelden het inmiddels gestarte Europees kampioenschap gaan winnen, weet de jongeling niet. ,,Maar ik hoop het heel erg.” Het team van bondscoach Frank de Boer is in ieder geval goed gestart met een overwinning op Oekraïne.

Elin van 12 jaar is vooral fan van de Oranje Leeuwinnen. ,,Lieke Martens is mijn grote voorbeeld. Ik voetbal zelf al zes jaar tussen de jongens en daar leer ik heel veel van”, aldus de stoere aanvoerder die verrassend vaak de bal kan hooghouden. ,,Wat ik leuk vind aan deze dag? Eén tegen één spelen en dan proberen de pionnen van je tegenstander omver te schieten.”

Een leerzame training van de mannen van het eerste elftal van DVG, die kon op veel enthousiasme bij de kinderen rekenen.