Tourspel Liempde hangt de vlag uit.
Tourspel Liempde hangt de vlag uit. Foto: Gerard Schalkx

PLAATSELIJKE WIELERTOTO GAAT BINNENKORT WEER VAN START

Tourspel Liempde hangt de vlag uit

De Ronde van Frankrijk start zaterdag 26 juni in het Franse Brest. Als de renners zich voorbereiden op de grootste etappekoers ter wereld, begint het in Liempde te kriebelen. De organisatie van Tourspel Liempde probeert weer zoveel mogelijk deelnemers te strikken, gisteravond hing ze alvast vlaggetjes op in het dorp.

Wie aan het spel meedoet, kiest vijftien renners uit het peloton. Wanneer een of meer van hen in de top tien van een etappe eindigen, levert dat punten op. Ook kunnen spelers aangeven wie volgens hen de gele, groene of bolletjestrui wint. Daarnaast is het mogelijk om te raden waar in het klassement Robert Gesink eindigt. In eerdere jaren deed oud-Liempdenaar Koen de Kort mee aan de Tour en gisten deelnemers naar zijn eindklassering.

De lol van Tourspel Liempde schuilt in de onderlinge competitie. Verder komt een deel van de opbrengst altijd ten goede aan een lokaal goed doel. Dit jaar is dat EHBO-vereniging Liempde.

Via de website www.durpsherbergliempde.nl kan een inschrijfformulier gedownload worden. Deelnemers kunnen dit donderdag 24 juni van 19.00 tot 23.00 uur en op vrijdag 25 juni van 14.00 tot 00.00 uur inleveren bij café De Durpsherberg aan de Dorpsstraat 6. (Foto: Gerard Schalkx).

Lees meer op pagina 19: 'Club op de kaart, zonder evenementen'.