RAAD SUGGEREERT HOGERE BELONING

Boxtel zet met goede moed vol in op MGD


RENS VAN DEN ELSEN

Ambitie is goed, maar dan moet er wel voldoende capaciteit zijn om de gestelde doelen te halen. Die boodschap gaf de gemeenteraad woensdagavond aan het Boxtelse college van B en W tijdens de bespreking van de kadernota van ambtenarenbedrijf MijnGemeenteDichtbij (MGD). Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf aan dat zowel Boxtel als Sint-Michielsgestel toch vol willen gaan voor een doorontwikkeling van MGD.

Vrijwel alle fracties prezen het harde werk dat de ambtenaren binnen MGD verrichten. Tegelijkertijd zien zij ook dat het verloop van personeel groot is binnen het fusiebedrijf. ,,Het loopt nog niet soepel op beide gemeentehuizen. Er is meer ambitie dan er mogelijkheden zijn", stelde Jan de Koning (INbox). Hij stelde voor om de beloning voor ambtenaren aan te passen. Een suggestie die ook de onderzoekers van Beerenschot deden in het evaluatierapport dat begin dit jaar naar buiten kwam. Ook andere raadsfracties stelden voor het salaris anders in te schalen zodat mensen langer voor MGD blijven werken. Van Meygaarden zag daar echter vooralsnog geen heil in.

Uit de kadernota bleek eerder dat er 308.000 euro nodig is om MGD door te ontwikkelen tot 2026. Dat geld vereist geen extra investering, MGD hield het over in 2020. Van Meygaarden gaf aan dat dit bedrag wellicht niet toereikend is, maar dat toekomstige kosten nog onduidelijk zijn.

Ondanks dat er vraagtekens werden gezet bij de drie ton, stemden alle fracties in met de kadernota van MGD.