Afbeelding
Foto: Henk van Weert

NATIONALE BUITENDAG BIJ 'WILGENBROEK'

Rayan en Joep leven zich uit met flipperkastvoetbal

HENK VAN WEERT

Nu ze geen competitie kunnen spelen met hun elftal van voetbalclub ODC, leven Rayan en Joep zich uit met een houten flippervoetbalspel. Althans, op deze zonnige woensdagmiddag op het parkeerterrein bij brede school Wilgenbroek. Waarom? Het is nationale buitenspeeldag!

,,Het is natuurlijk niet zo leuk als echt een balletje trappen, maar we hebben er toch best wel plezier in", vertelt de negenjarige Rayan (links op de foto). De leerling van basisschool De Vorsenpoel lacht breeduit en wijst op het telraam dat achter het doel op de speelbak is gemonteerd: ,,Kijk, ik sta met 2-1 voor." Het gesprekje met de verslaggever leidt zijn aandacht even af van het spel en dus roept Joep (10): ,,Maar nu staan we weer gelijk!" Hij heeft de glazen knikker die als bal dient in de goal van Rayan gewipt.

Joep zit op De Spelelier en vertelt dat hij de jongens en meiden van Buurtsport Boxtel heeft meegeholpen om alle attributen klaar te zetten. Het flippervoetbalspel doet een beetje denken aan een flipperkast maar dan zonder glazen afdekplaat en ook zonder toeters en bellen. ,,Maar dat maakt niet uit. We hebben er hartstikke veel lol mee."

VRIJE INLOOP

Ken Tempelers is beweegconsulent van Buurtsport en heeft met een aantal stagiaires een spelcircuit uitgezet met - naast het voetbalbakje - onder meer ook een pannaveldje, een tennisspel, een reusachtig opblaasbaar dartbord en een tafel waar kinderen volop creatief kunnen uitleven. Halverwege de middag doen zo'n vijftien kinderen mee aan de activiteiten. Er is een vrije inloop, maar echt druk is het niet. ,,Dat is toch het gevolg van corona, denk ik. Vanwege de voorzorgsmaatregelen houden we ouders ook buiten de poort", verduidelijkt Tempelers.