Van links naar rechts: Jeroen, Maudy, Steven en Ruben van Leusden. Het wandelvirus is ook bij het Boxtelse gezin aangeslagen. (Foto: Linda van de Wiel).
Van links naar rechts: Jeroen, Maudy, Steven en Ruben van Leusden. Het wandelvirus is ook bij het Boxtelse gezin aangeslagen. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

RUBEN EN STEVEN WANDELEN ALTERNATIEVE AVONDVIERDAAGSE

‘Gezellig kletsen met papa en mama’

LINDA VAN DE WIEL

Wandelen in grote groepen is vanwege de beperkingen rondom het coronavirus nog niet mogelijk. Maar wie denkt dat de door wandelsportvereniging De Keistampers georganiseerde avondvierdaagse in Boxtel niet doorgaat, vergist zich. Wandelaars kunnen in een periode van zes weken op eigen gelegenheid vier uitgestippelde routes lopen. Ruben en Steven van Leusden liepen met hun ouders Jeroen en Maudy al drie keer 10 kilometer.

,,Zondag hebben we weer gewandeld”, vertelt Ruben (9). ,,Het is wel anders dan wandelen met school, maar ik vind het ook nu erg gezellig. We kletsen en nemen drinken en iets lekkers mee.” Broer Steven (12) vult aan: ,,Omdat het nu rustiger is, kijk ik veel meer rond en zie ik de omgeving. Doordat we routes krijgen aangeleverd, komen we op plekken waar we normaal gesproken niet komen. Zondag liepen we door een weiland met koeien.”

Nou ja… de dieren waren ontsnapt en stonden midden op de weg. ,,Gelukkig liepen ze weer terug toen wij langs liepen. We hadden anders door de sloot moeten lopen”, lacht Ruben.

MEDAILLE

Wandelsportvereniging De Keistampers organiseerde dit jaar een zogenaamde Avondvierdaagse Home Editie. Wandelaars kunnen in de periode van 17 mei tot 26 juni op eigen gelegenheid vier routes van 5 of 10 kilometer lopen. ,,Toen mama vroeg of we wilden meelopen, zeiden we meteen ‘ja’”, vertelt Ruben. ,,En als we vier keer hebben gelopen, krijgen we een medaille.”

De jongens hebben aan eerdere edities van de avondvierdaagse meegedaan. Ruben mag zijn vierde medaille in ontvangst nemen. ,,En ik loop dit jaar voor de zesde keer mee”, stelt Steven.

VOOROP LOPEN

De gezelligheid van wandelen in een groep missen de leerlingen van de Angelaschool wel. Steven: ,,Ik ben de hele tijd aan het kletsen tijdens het wandelen. Ik doe dat ook met papa en mama hoor. Maar wat ik mis, zijn de wegbewijzeringsbordjes. Maar ik loop meestal met de routebeschrijving, kan ik lekker voorop lopen.” Ruben: ,,Als ik met schoolgenoten loop, zing ik liedjes. Welke? ‘Boven op de berg’ en als we bijna klaar zijn ‘We zijn er bijna’.

Hoewel de broers sportief zijn, zijn ze een beetje moe na een wandeling van 10 kilometer. Steven: ,,Ik heb astma en daarnaast had ik in oktober corona. Gelukkig word ik steeds fitter en zijn alleen mijn benen vermoeid na een wandeling. Ik vind het vooral fijn dat we iets doen wat wél kan. We hebben de laatste tijd veel te veel thuis gezeten. En wandelen is heel goed voor je gezondheid.”

KEISTAMPERS

Dat De Keistampers weer vol aan de bak zijn als wandelsportvereniging, bleek ook zondag al. Toen had de organisatie een tien kilometer lange rit uitgezet die deelnemers vanaf winkelcentrum Oosterhof leidde naar natuurgebied De Geelders in Liempde.


q Ook de zondagwandeling die De Keistampers op touw had gezet, trok deelnemers. Die bracht wandelaars onder meer in natuurgebied De Geelders. (Foto: Albert Stolwijk).

Scouts kopje onder in het Dommelbad

Het is geen gebruikelijke kost voor Scouting Boxtel. Maar dat maakte de activiteit des te specialer. Jeugdleden gingen vrijdagavond in duikpak kopje onder in het Dommelbad.

De begeleiders van de Scouts Vrijdag hadden het Dommelbad afgehuurd waardoor de scouts geheel corona-proof het hele zwembad voor zichzelf hadden. Een heuse duikworkshop was het meest spraakmakende onderdeel, gegeven door drie begeleiders die zelf enthousiaste duikers zijn. Zij hadden hun spullen meegenomen om de kinderen het onderwater ademen te laten ervaren. Eenmaal op de bodem van het ondiepe deel, mochten de scouts een zware bal naar elkaar overgooien. Iedereen kwam razend enthousiast weer boven water: voor het gros was dit een unieke ervaring. De vrijwillige badmeesters hielpen om alles in veilige banen te leiden. (Foto: Scouting Boxtel).

Ook de zondagwandeling die De Keistampers op touw had gezet, trok deelnemers. Die bracht wandelaars onder meer in natuurgebied De Geelders. (Foto: Albert Stolwijk).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding