Theo van Oerle (links in gilet) met rechts naast hem zijn man René van Duijnhoven, geflankeerd door hun kinderen en aanhang. (Foto: eigen collectie).
Theo van Oerle (links in gilet) met rechts naast hem zijn man René van Duijnhoven, geflankeerd door hun kinderen en aanhang. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

THEO EN RENÉ UIT BOXTEL GEVEN JA-WOORD OP STAPELEN


‘Klikte meteen, óók tussen de kinderen'

LINDA VAN DE WIEL

Wat te doen als je huwelijk gepland staat op 4 juni, een dag voordat het Rijk de maatregelen rondom het coronavirus versoepelt? Theo van Oerle en René van Duijnhoven uit Boxtel hadden dé oplossing. Op het laatste moment één dag te verzetten naar 5 juni. Theo: ,,In onze ringen staat 4 juni als trouwdag.”

In een wereld zonder corona hadden Theo en René hun bruiloft anders vormgegeven. René: ,,We hadden het plan bedacht te trouwen in Spanje. We zijn beiden eerder getrouwd met een vrouw. Ik heb een zoon en een dochter, Theo heeft drie zoons. We wilden het huwelijk alleen met hen en hun partners vieren.”

Om welbekende redenen konden die plannen niet doorgaan. Dus besloot het koppel te trouwen in Boxtel. Immers, kasteel Stapelen is ook een plek om van te dromen. En met wijnbar Wine & More aan de Markt had het duo ook nog een prima locatie voor de receptie.

De liefde tussen het koppel ontstond in 2015. Theo: ,,We zaten beiden op datingapp Grindr wat eerlijk gezegd niet per sé een geschikt platform is om een partner te vinden. Maar het is toch gebeurd.” De eerste drie maanden chatten Theo en René met elkaar, maar in die tijd hadden zij elkaar nog niet ontmoet. ,,Ik had op dat moment een relatie die niet lekker liep. Toen Theo na een tijd aangaf geen relatie te willen met een bezette man, had ik al een punt gezet achter mijn slechtlopende verkering”, legt René uit.

KERSTDATE

Het tweetal had een eerste afspraak op Eerste Kerstdag 2015. René: ,,Het klikte meteen. Tussen ons en tussen onze kinderen. Dat is zó bijzonder.” Trouwen was in eerste instantie niet aan de orde omdat ze allebei al een huwelijk achter de rug hadden. Maar het begon toch te kriebelen. ,,Ik begon hints te geven waarop René niet echt reageerde”, lacht Theo. ,,Ik wist toen dat ik hem zou moeten vragen.” En dat gebeurde op 25 december 2019, vier jaar na de eerste ontmoeting. Theo: ,,Ik had het aanzoek voorbereid, samen met alle kinderen. René had niets in de gaten. Tot ik op mijn knieën ging.”

Zaterdag, de dag waarop de horeca tot 22.00 in plaats van 20.00 uur mocht open blijven en vijftig in plaats van dertig gasten mochten komen, trad het Boxtelse koppel in het huwelijksbootje. Theo: ,,Het verzetten bleek een enorme klus en we twijfelden enorm of we het moesten doen. Maar het feit dat we twee uur langer konden samenzijn met ons gezelschap trok ons over de streep. Wat we moesten regelen? We trouwden in kasteel Stapelen, dus we moesten eerst in contact komen met de eigenaar. Ook de bode hadden we verzet en natuurlijk belden we met Wine & More.”

Er was nóg een uitdaging, want de fotograaf haakte met een blessure af. Maar uiteindelijk is het Boxtelse sprookje van het duo doorgegaan. ,,Het was een prachtige dag. Een van de kinderen verblijft in Australië en kon niet komen, maar online was hij er de hele dag bij”, vertelt René. Theo: ,,En iedereen heeft zich van tevoren laten testen op corona. Zo hebben we samen een prachtige dag beleefd. En dat na zo’n lange tijd niets.”