De Koetsier is sinds kort Dutch Cuisine-restaurant. In het voorjaar werd ook al bekend dat de horeca-onderneming van Martijn Coenen en chef-kok Ayesta van Hoek werd benoemd in de meest recente Michelin-gids. (Foto: Bas van den Biggelaar).
De Koetsier is sinds kort Dutch Cuisine-restaurant. In het voorjaar werd ook al bekend dat de horeca-onderneming van Martijn Coenen en chef-kok Ayesta van Hoek werd benoemd in de meest recente Michelin-gids. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

DUTCH CUISINE AAN EINDHOVENSEWEG


'De Koetsier' is uithangbord voor de Nederlandse keuken


ECONOMIE

De Koetsier is sinds kort een zogeheten Dutch Cuisine-restaurant. Die organisatie houdt zich bezig met de promotie van de Nederlandse keuken en eetcultuur.

Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om de Nederlandse keuken voor het voetlicht te brengen.

,,Zij zijn immers degenen die de consument opnieuw kennis laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. En die bovendien de receptuur verspreiden en de verhalen achter de gerechten vertellen", zo laat de organisatie weten.

Mede-eigenaar Martijn Coenen, die het restaurant aan de Eindhovenseweg in Boxtel runt met zijn partner en chef-kok Ayesta van Hoek, is ontzettend blij met de samenwerking.

,,De visie van Dutch Cuisine is een visie die helemaal past bij De Koetsier. Vol overtuiging hebben wij hun principes onderschreven. Want koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoenproducten en zo min mogelijk voedselverspilling, is iets wat De Koetsier graag nastreeft", meldde de horecaondernemer deze week.

BEST TROTS

De Koetsier heeft een aantal Dutch Cuisine-gerechten op de kaart staan. Coenen: ,,Daarbij wordt weer eens goed duidelijk waarom we met z’n allen best trots mogen zijn op die unieke Nederlandse eetcultuur.”