Er is genoeg bedrijvigheid te zien aan de Bosscheweg ter hoogte van Heem van Selis. Vanuit de lucht krijgt het totaalplaatje echter nog beter vorm. De volgende fase van het project gaat morgen van start. (Foto: Albert Stolwijk).
Er is genoeg bedrijvigheid te zien aan de Bosscheweg ter hoogte van Heem van Selis. Vanuit de lucht krijgt het totaalplaatje echter nog beter vorm. De volgende fase van het project gaat morgen van start. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VOORINSCHRIJVING HUIZEN FASE 2C GAAT VRIJDAG 11 JUNI OPEN

Wijk Heem van Selis krijgt snel vorm

Betere weersomstandigheden dan momenteel kun je niet hebben om te bouwen. Dat is ook te zien aan de vorderingen in de Boxtelse nieuwbouwwijk Heem van Selis. De woningen krijgen steeds meer vorm. Dat geldt ook voor andere delen van het project, waarvan de bouw nog moet beginnen...

Morgen, vrijdag 11 juni, start om 09.00 uur de voorinschrijving van de woningen in fase 2c. Het is dan een week lang voor iedereen mogelijk om alvast een plekje in de wachtrij te bemachtigen als de verkoop echt van start gaat. Dat is nodig, want de kavels uit de vorige fases vlogen als warme broodjes over de toonbank.

Het gaat in dit deel van het project om 23 huizen, waarvan vijftien tussen- en acht hoekwoningen. Deze worden gebouwd door de twee ontwikkelaars van het project, Van Wanrooij en Van Peer. De prijzen liggen nog niet definitief vast. Wie zich inschrijft, is overigens nog niet direct verzekerd van een woning, maar kan de kans wel vergroten door al een financiële scan bij de aanmelding toe te voegen. Hierbij bepaalt een hypotheekadviseur of het mogelijk is het huis te financieren.

NA DE ZOMER

Momenteel wordt er hard gewerkt om de bebouwing uit de eerste en de tweede fase af te ronden. Alle panden waren snel verkocht. Omdat wonen in Heem van Selis zo gewild blijkt, hebben de ontwikkelaars een deel van het project naar voren gehaald in fase 2c. Deze woningen hoorden in eerste instantie nog bij fase 3, waarvoor geïnteresseerden kort na de zomer kunnen intekenen. Het gaat dan over acht ruime en tien compacte tweekappers van 540.000 en 425.000 euro.

Daarnaast worden er negen tussenwoningen vanaf zo'n 325.000 euro neergezet en tien hoekhuizen met een garage vanaf vier ton. Voorts verrijzen er vier semibungalows waarvoor 480.000 euro of meer moet worden neergeteld.

In totaal komen er 465 woningen in de nieuwe Boxtelse wijk. Naar verwachting duurt het nog tot 2027 tot alle woningen zijn gebouwd.