Zanger en gitarist Maarten de Gans en violiste Daniëlle van Berkom beten zaterdag in Podium Boxtel de spits af na de opheffing van de lockdown. Het tweetal was er minstens zo blij met het optreden als het publiek. (Foto: Hans van Doorn).
Zanger en gitarist Maarten de Gans en violiste Daniëlle van Berkom beten zaterdag in Podium Boxtel de spits af na de opheffing van de lockdown. Het tweetal was er minstens zo blij met het optreden als het publiek. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

THEATERZAAL PODIUM BOXTEL OPENT DEUREN MET MAARTEN EN DANIëLLE

‘De vrijheid lonkte eindelijk weer op deze avond’

LINDA VAN DE WIEL

,,Yes! Het mag weer.“ Dit was zaterdag een veelgehoorde opmerking na afloop van de twee eerste optredens sinds de ongewilde coronasluiting van Podium Boxtel. Maarten de Gans en Daniëlle van Berkom van folkband Acting the Maggot hadden de eer om aan de Burgakker de eerste shows sinds het najaar van 2020 te verzorgen.

Zodra ze het podium beklimmen krijgen ze een ovationeel applaus, Daniëlle en Maarten. Het Boxtelse duo heeft, evenals vele andere artiesten, meer dan een jaar niet meer op de planken gestaan. ,,Het voelt heel onwerkelijk na dit maffe jaar weer op te kunnen treden”, vertelt zanger en gitarist Maarten voorafgaand aan de twee muzikale shows. ,,Hoewel ik en ook de anderen van Acting the Maggot allerlei online activiteiten bedachten, gaat niets boven het gevoel dat je krijgt van een applaus.”

Daniëlle, violiste van de band, beaamt dit: ,, Dat gevoel is zóveel waard. We waren online actief om een teken van leven te geven. Maar op het podium staan is iets heel anders. Dan krijg je interactie met luisteraars en kijkers. Ik ga deze avond goed in me opnemen.”

GOUDEN VONDST

Filmpjes blijft het Boxtelse tweetal samen met haar bandgenoten maken, maar het wordt weer bijzaak. Want ze willen optreden. En precies dat mag weer op deze avond. Een liveshow zien, is ook de reden dat muziekliefhebbers naar het theater aan de Burgakker zijn gekomen. De sfeer zit er vanaf het begin in bij zowel het muzikale duo als het publiek. Alle nummers weten te raken, of het nu gaat om het gevoelige ‘When you sleep’ of het geschiedkundig rake ‘Molly Malone’. De stem en gevoelige snaaraanrakingen van Maarten die zich mengen met de melancholische en onwerkelijk goede vioolklanken van Daniëlle zijn een gouden vondst.

De goed gevulde zaal draagt bij aan de sfeer met tafeltjes voor twee, compleet met bijzettafeltje en gezellig flikkerend led-kaarsje. Velen hebben via Podium Boxtel een borrelpakket gekocht van de lokale eetwinkel Proef Culinair.

COMPLIMENT

Staande ovaties zijn volgens het door Podium Boxtel keurig nageleefde coronaprotocol, niet mogelijk. Maar meegedeind, gezwaaid en gezongen wordt er wél. ,,Eindelijk! We mogen weer. De vrijheid lonkte écht vanavond”, vertelt bezoeker Eric van Breugel na afloop van het eerste optreden. ,,Ik vond het ontzettend leuk. Wat een energie straalden Maarten en Daniëlle uit: ik heb ervan genoten.”

Medebezoekster Anoek van Antwerpen is het hiermee eens: ,,De show duurde een uur maar mocht van mij nog veel langer duren. Het is zo fijn er weer eens een avond uit te zijn en naar livemuziek te luisteren.”

Een pluim is er voor Podium Boxtel uit de mond van muziekliefhebber Karin van Tooren: ,,Wat hebben ze dit concert snel en goed georganiseerd. Dat is een compliment waard.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding