De vrijwillige broodbakkers bereiden om de week op authentieke wijze broden in het bakhuisje op het erf van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde. (Foto: Ruud van Nooijen).
De vrijwillige broodbakkers bereiden om de week op authentieke wijze broden in het bakhuisje op het erf van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde. (Foto: Ruud van Nooijen). Foto: Ruud van Nooijen

VUUR BRANDT WEER IN STEENOVEN AAN DE BARRIERWEG


Geur van vers brood bij D'n Liempdsen Herd

De bakkers van D'n Liempdsen Herd steken zondag 13 juni de steenoven weer aan in het bakhuisje op het erf van het bezoekerscentrum aan de Barrierweg. Tijdens de broodbakdag, die iedere tweede zondag van de maand zal plaatsvinden, komen rond 12.30 uur de eerste broden uit de oven.

Ook kunnen groepjes van vier tot zes personen ook zelf brood leren bakken door het arrangement 'We bakken ze bruin' te boeken. In de houtgestookte oven van het bakhuisje wordt op authentieke wijze brood gebakken. De broden à drie euro zijn zolang de voorraad strekt te koop tijdens de broodbakdagen.

Het Liempdse bakkersgilde start vanaf 11.00 uur, de eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven. De broodbakdag zal in het vervolg iedere tweede zondag van de maand plaatsvinden.

Als een groep van vier tot zes personen zelf aan de slag wil onder de noemer 'We bakken ze bruin', gebeurt dit onder leiding van een van de bakkers. Op het moment dat de broden in de oven liggen, krijgt de groep een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf. Aanmelden kan via reservering@liempdsenherd.nl. Deelname kost 24,95 euro per persoon.