'MGD verwerkt persoonsgegevens mogelijk onjuist'


De Boxtelse CDA-fractie maakt zich zorgen dat er óók bij amtenarenbedrijf MijnGemeenteDichtbij sprake is van een onjuiste verwerking van privacygevoelige gegevens.

De oppositiepartij ontving naar eigen zeggen 'signalen' dat de verwerking niet volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gebeurt: ,,Hierdoor zouden inwoners die bezwaren indienen bij onze gemeente mogelijk gevaar lopen." Ook zou mailwisseling tussen inwoners en de gemeente zichtbaar zijn voor alle medewerkers binnen MijnGemeenteDichtbij. De raadsleden Vera Brouns en Kübra Atalay vragen het gemeentebestuur of die signalen kloppen.

Aanleiding zijn ook de recente fouten bij de Belastingdienst en de GGD op het gebied van de AVG. De fractie wil ook meer weten over de technische kant van de verwerking van persoonsgegevens, zoals de systemen die Boxtel gebruikt, de werkwijze die medewerkers hanteren en welke ambtenaren waar toegang tot hebben. De oppositiepartij stelde vorige week schriftelijke vragen. Normaliter worden die in zes weken beantwoord door B en W.