ERIC VAN DEN BROEK NIEUWE VOORZITTER

Richter Education wil mensen zonder baan op weg helpen

Richter Education is een Boxtelse stichting die mensen die ‘buitenspel’ staan in de samenleving helpt hun persoonlijke veerkracht te vergroten en hun talenten, vaardigheden en kennis in te zetten voor een betere toekomst. Sinds vorige maand is Eric van den Broek voorzitter van het stichtingsbestuur dat voorts wordt gevormd door initiatiefnemer Carla Renders, Liesbeth Scheepens, Monique Vissers en Nynke de Jong.

In samenwerking met waterschap De Dommel is Richter Education een pilot gestart van de dienst Leergebied. Binnen een leergebied kunnen elk kwartaal twintig inwoners in vier teams deelnemen aan tien workshops. Daarin leren deelnemers samen met anderen op een creatieve manier belemmeringen om te zetten in kansen. De workshops zijn vooral gericht op mensen zonder inkomen uit een betaalde baan. Voorwaarde is dat zij de Nederlandse taal goed machtig zijn. Ook jongeren kunnen meedoen en op die manier hun maatschappelijke diensttijd invullen. De minimumleeftijd is vijftien jaar.

Leergebied moet gefinancierd gaan worden door een partnernetwerk van lokale organisaties. Zij bieden vrijwillige taakondersteuning, stellen middelen en faciliteiten ter beschikking, geven geld en schragen de pilot met kennis, kunde en inzet van hun netwerk. De komende maanden probeert Richter Education het plaatselijk partnernetwerk vorm te geven door contact op te nemen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Daarnaast begint woensdag 8 september een nieuwe workshopronde van het Leergebied. Deelname is gratis. Deze reeks workshops loopt tot 17 november 2021 en vindt plaats in Boxtel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.richter.education/inschrijven/ of per post: stichting Richter Education, Molenstraat 36, 5281 JP Boxtel.