Het jeugdbestuur van de Jeugdvakantieweek Liempde kijkt uit naar het hutten bouwen op het terrein achter Pius X. V.l.n.r.: Tom Scheutjens, Gijs en Pim de Wit, Dieuwke Scheutjens en Abel Jeurissen. Zittend: Harry Swinkels.
Het jeugdbestuur van de Jeugdvakantieweek Liempde kijkt uit naar het hutten bouwen op het terrein achter Pius X. V.l.n.r.: Tom Scheutjens, Gijs en Pim de Wit, Dieuwke Scheutjens en Abel Jeurissen. Zittend: Harry Swinkels. Foto: Gerard Schalkx

ER MAG WEER WORDEN GEBOUWD TIJDENS JEUGDVAKANTIEWEEK

Jeugdleiding kijkt uit naar palletwalhalla

PÅL JANSEN

Jeugdvakantieweek Liempde heeft niet één, maar twee besturen. De ene groep bestaat uit volwassenen, maar de andere louter uit jeugd. En die staat te springen, ook omdat er weer mag worden gebouwd. ,,We kunnen niet alles, maar wel veel", zegt de dertienjarige Tom Scheutjens.

,,Het eerste jaar hadden we nog niet veel verantwoordelijkheid, alleen het openingsdansje mochten we regelen", zegt Abel Jeurissen (18). Dat dansje regelen de bestuursleden nog steeds. Maar ze hebben de afgelopen jaren bewezen veel meer in hun mars te hebben. ,,Dit jaar is het thema Jungle en daarvoor gaan we onder andere de bosspelen organiseren", zegt Dieuwke Scheutjens (15). Het jeugdbestuur bestaat uit de kinderen van de volwassen tak. Zij waren allemaal al betrokken bij de Jeugdvakantieweek. Want welk kind uit Liempde heeft nou niet meegedaan aan het palletwalhalla aan de Oude Dijk?

MEEHELPEN

De kinderen van de volwassen bestuurders hielpen al mee als vrijwilliger, maar hadden niet echt een vaste taak. ,,We waren gewoon wat aanwezig", zegt Tom. ,,We waren met meerdere kinderen die nog steeds mee wilden doen", vult Sterre van den Brand (19) aan. ,,Dus toen zijn we vier jaar geleden dit groepje gestart." Abel: ,,We krijgen ieder jaar een grote taak van het bestuur. Vervolgens werken we een idee uit en koppelen dat terug."

Dit jaar is de organisatie vanwege corona wel een uitdaging, weet Sterre. ,,Het is toch anders, ook vanwege de onderlinge afstand. Alle kinderen moeten in aparte vakken gaan bouwen. Ook de bosspelen zijn opgedeeld in vier verschillende spelletjes. Iedere groep doet telkens één spel en zo wisselt het door." Wat de spelletjes inhouden? Dat blijft nog geheim...

ZO VIES MOGELIJK

Vorig jaar moest de Jeugdvakantieweek nóg creatiever zijn: vanwege de coronamaatregelen kon het bouwdorp niet doorgaan. Voor de Liempdse basisschooljeugd werden spellen bedacht die ze thuis moesten uitvoeren. Het bouwdorp achter jeugdhuis Pius X werd behoorlijk gemist, vertelt Tom: ,,Al waren de filmpjes die iedereen toen moest maken, wel ontzettend grappig. We hadden één opdracht bedacht waarbij de kinderen zichzelf zo vies mogelijk moesten maken."

Het jeugdbestuur zal binnenkort ook zelf een video presenteren. Over enkele weken houdt het een filmdag. Abel: ,,We maken een promotievideo om iedereen weer welkom te heten."

Woensdag 16 juni start de inschrijving voor de Jeugdvakantieweek voor kinderen uit groepen drie tot en met acht van dit schooljaar. Dat kan via de dan nieuw gelanceerde website. Vrijwilligers die mee willen helpen, kunnen zich daarvoor al aanmelden via info@jvwliempde.nl.Het evenement wordt gehouden van 31 augustus tot en met 3 september.


p Het jeugdbestuur van de Jeugdvakantieweek Liempde kijkt uit naar het hutten bouwen op het terrein achter Pius X. V.l.n.r.: Tom Scheutjens, Gijs en Pim de Wit, Dieuwke Scheutjens en Abel Jeurissen. Zittend: Harry Swinkels. (Foto: Gerard Schalkx).


Iedereen heeft er even op moeten wachten, maar na twee jaar mag het deze zomer weer: met zijn allen hutten maken aan de Oude Dijk. (Foto: Albert Stolwijk).