Bart en Rikie Schellekens zijn vijftig jaar getrouwd en geven 6 november groot feest in Gemonde, in de hoop dat de coronamaatregelen dan verleden tijd zijn. (Foto: Linda van de Wiel).
Bart en Rikie Schellekens zijn vijftig jaar getrouwd en geven 6 november groot feest in Gemonde, in de hoop dat de coronamaatregelen dan verleden tijd zijn. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

GOUDEN BRUIDSPAAR IN GEMONDE

Wat een regenbui al niet teweeg kan brengen...

LINDA VAN DE WIEL

Ze ontmoetten elkaar in 1969 op de dansvloer van dancing Amicitia, in de volksmond beter bekend als zaal Van Kaathoven in Liempde. En vrijdag 4 juni waren ze vijftig jaar getrouwd: Bart (74) en Rikie (75) Schellekens uit Gemonde. Het gouden echtpaar viert zijn gouden huwelijk in eerste instantie in kleine kring. Bart: ,,Maar op 6 november geven we een groot feest in café-zaal De Schuif hier om de hoek.”

Slingers, ballonnen en een opgeblazen goudkleurig getal 50 sieren de gevel van het huis van het echtpaar Schellekens. Kaarten met felicitaties schuiven door de brievenbus. En er is taart. Ondanks de coronabeperkingen is het een feestelijke dag voor Bart en Rikie. ,,De burgemeester (Han Looijen - red.) is vanochtend liefst twee uur op de koffie geweest en we ontvangen wat bezoek in de tuin vandaag. Maar een feest geven kan nu niet”, vertelt Bart. ,,We hebben het daarom gepland in november. Mocht het dan niet kunnen doorgaan omdat er toch weer beperkingen zijn rondom het coronavirus, blazen we het feest af.” Maar daar gaat het koppel niet vanuit. Zij willen hun gouden huwelijk vieren met familie en vrienden.

DANCING AMICITIA

De ontmoeting in de Liempdse dancing verliep spontaan. Rikie: ,,Ik was met een andere jongen gekomen. Ik zat bij hem achterop de brommer, maar het ging opeens heel hard regenen. Bart bood aan me naar huis te brengen.”

Bart vult aan: ,,Ik had haar al zien dansen op de dansvloer en dat kon ze erg goed, net als ik trouwens. Én ik had een auto dus heb ik haar netjes thuis afgezet.”

Verliefd was het koppel niet meteen. Bart, grinnikend: ,,We wilden elkaar wel beter leren kennen. Hoewel, leer je vrouwen wel écht goed kennen als man?”

De liefde van Bart en Rikie resulteerde in een huwelijk en twee kinderen. Dochter Anoesjka van 47 en zoon Doy van 37 jaar. Het koppel is ook opa en oma van Daniël (16), Eline (14), Julia (7) en Jasper (5). En is nog steeds gelukkig met elkaar. Bart: ,,Rikie is een pittige tante. En ze is heel zorgzaam en lief. Ook heel grappig; ze kan goed sterke verhalen vertellen en moppen tappen als geen ander.” Rikie: ,,Bart is heel behulpzaam; hij doet veel vrijwilligerswerk. En hij is lief, al kan hij ook pittig zijn hoor.”

Het geheim van het koppel is dat ze elkaar de ruimte geven. Rikie: ,,En we kunnen af en toe ook botsen hoor. Er is niks mis met een keer ruzie maken.” Bart: ,,En af en toe laten we iets los. Zou dat ons tweede geheim zijn?”

Rikie en Bart Schellekens zijn vijftig jaar getrouwd en geven 6 november groot feest in Gemonde, in de hoop dat de coronamaatregelen dan verleden tijd zijn. (Foto: Linda van de Wiel).