Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KIDS VERMAKEN ZICH WEL IN HET KERNWINKELGEBIED

Urenlang kun je spelen in 't centrum

PÅL JANSEN

Hailey de Laat (11) en Luna Muskens (12) waren er zondagochtend al vroeg bij in het Boxtelse centrum. ,,We waren hier al om tien uur", zegt Hailey rond half twee. In het kader van het naderende Europees kampioenschap voetbal zorgde het Centrummanagement voor oranje springkussens op de Markt en de kinderen wisten daar wel raad mee...

Joe James Harris (6) gooit er moeiteloos een flik-flak uit op het voetbalspringkussen dat tegen het gemeentehuis staat. De salto die erna komt, gaat net zo eenvoudig. ,,Ik zit op turnen", zegt hij.

De vriendinnen Luna en Hailey zijn de acrobatische capriolen van Joe inmiddels gewend. ,,We waren vroeg wakker en hadden niets te doen", zegt Hailey. ,,Waar onze ouders zijn? O, ik logeer bij Luna." Vorige week was het tweetal ook al te vinden op de Markt. Toen konden de meisjes hun ogen niet afhouden van de dino's. Luna: ,,Wij wonen hier een straat verder op. Als het kan, gaan we naar het centrum toe."

ZIJWIELTJES

Koen van Roessel is met zijn kinderen Lenn (6) en Nena (3) te vinden op de Markt. ,,Vandaag haalden we een ijsje. Ze hebben pas allebei geleerd zonder zijwieltjes fietsen, dus dat moesten we vieren. Ja, als grote broer het kan, moet Nena ook. De kleinste is totaal niet bang, helaas denk ik soms", lacht vader Koen. ,,Ik moet zeggen; ik kom te weinig in het centrum. Maar sinds dat de Markt wat meer autoluw is, vind ik het een hele verbetering."

Dat het thema in het centrum Oranje draagt, is ook Koen niet ontgaan. ,,Ik heb het minder gevolgd als voorheen, de voorbereiding was ook niet zo goed geloof ik. Maar misschien is dat wel een goed teken. Wij gaan natuurlijk ook kijken. Of we het hele huis oranje maken? Nee, dat ook weer niet, hahaha. Maar we trekken natuurlijk met zijn allen wel iets oranjes aan tijdens de wedstrijden!"


p Hailey de Laat versleept de atletische Joe James Harris onder toeziend oog van Luna Muskens. Zij hadden urenlang plezier in het Boxtelse centrum, dat in het teken stond van voetbal. (Foto's: Albert Stolwijk).

Lenn van Roessel had veel plezier van de waterpartij op de Markt, evenals de verschillende springkussens op de Markt.
Afbeelding
Afbeelding