Van links naar rechts: Pieter Hesius (Re-integratie), Albert Peijnenburg, Paul Groels (Begeleiding) en Seline van der Reest (Verzuimbegeleiding). Albert Peijnenburg startte met re-integratie in 2008. Hij doet als directeur een stapje terug en schuift Hesius naar voren. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Van links naar rechts: Pieter Hesius (Re-integratie), Albert Peijnenburg, Paul Groels (Begeleiding) en Seline van der Reest (Verzuimbegeleiding). Albert Peijnenburg startte met re-integratie in 2008. Hij doet als directeur een stapje terug en schuift Hesius naar voren. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

ALLE PEIJENBURG-ONDERNEMINGEN ONDER ÉÉN BOXTELS DAK

‘We kunnen verder groeien in dit pand'

Linda van de Wiel

Een kroon op zijn werk. Zo noemt Albert Peijnenburg (60) de verhuizing van de ondernemingen Peijnenburg Re-integratie, Peijnenburg Begeleiding én Peijnenburg Verzuimbegeleiding. Vanaf woensdag werken de drie bedrijven samen onder één dak aan de Brederodeweg in Boxtel. Ook doet de Boxtelse ondernemer een stapje terug...

,,Het pand is geweldig mooi”, vertelt Peijnenburg trots. ,,We hebben een verdieping van 750 vierkante meter die we flink hebben verbouwd. Alles is leeggehaald, het tapijt eruit gehaald en er zijn nieuwe flexibele werkplekken gemaakt. Ook zijn er veel spreekkamers gecreëerd die geluidsarm zijn. Omdat we te maken hebben met veel privacygevoelige informatie van onder meer bedrijfsartsen, vinden we dit heel belangrijk.”

Albert Peijnenburg startte in 2008 met Peijnenburg Re-integratie. De afgelopen jaren kwamen daar de ondernemingen Peijnenburg Begeleiding en Peijnenburg Verzuimbegeleiding bij. ,,Omdat de bedrijven enorm hard groeiden, pasten we niet meer in één pand en kwamen we op verschillende Boxtelse locaties terecht.”

,,De verhuizing is een kroon op mijn werk van de afgelopen dertien jaar. Alle bedrijven zitten onder één dak en kunnen gebruik maken van elkaars expertises en synergie. Ik ben heel blij met het ontwerp en de begeleiding van sKin Architects.”

JONGE MENSEN

Hoewel de Boxtelse ondernemer nog aan het roer staat van Peijnenburg Re-integratie, doet hij binnenkort een stapje terug. ,,Ik heb de afgelopen jaren goede mensen om me heen verzameld. Paul Groels is directeur/eigenaar van Peijnenburg Begeleiding, Seline van der Reest heeft de tak verzuimbegeleiding overgenomen. Beiden zijn jong en ondernemend en ik ben trots dat ik ze in hun ontwikkeling heb kunnen begeleiden. Ik geef jonge mensen graag een kans.”

Ook met Peijnenburg Re-integratie doet de ondernemer een stap terug. Medewerker Pieter Hesius wordt naar voren geschoven. ,,Hij wordt uiteindelijk operationeel directeur", zegt Peijnenburg. ,,En ik ga een à twee dagen per week minder werken. Ik ben 60 jaar en wil wat meer vrije tijd”

Stilzitten is echter geen optie voor de energieke Albert Peijnenburg: ,,Ik blijf de jonge ondernemers coachen, ondersteunen en houd me bezig met het uitbreiden van het netwerk van de drie ondernemingen. Ook blijf ik voor Re-integratie mede aanspreekpunt voor samenwerkingspartners zoals het UWV, de gemeenten en andere ketenpartners.”

De drie bedrijven tellen in totaal 45 medewerkers en hebben afdelingen in Nijmegen. Oss, Tilburg, Eindhoven en Helmond. Peijnenburg: ,,We willen blijven groeien in Noord-Brabant en de regio Nijmegen. En dat kan in dit pand in Boxtel.”

VIEREN

Peijnenburg Verzuimbegeleiding verhuisde een aantal weken geleden al naar het nieuwe pand en de andere ondernemingen zijn er nu bijgekomen. ,,Vanaf woensdag werkt iedereen op het nieuwe kantoor en dat gaan we vieren met een kleine opening voor onze medewerkers”, besluit de Boxtelse ondernemer.


p Van links naar rechts: Pieter Hesius (Re-integratie), Albert Peijnenburg, Paul Groels (Begeleiding) en Seline van der Reest (Verzuimbegeleiding). Albert Peijnenburg startte met re-integratie in 2008. Hij doet als directeur een stapje terug en schuift Hesius naar voren. (Foto: Bas van den Biggelaar).