Boxtel introduceert online loket voor bezwaren en klachten


HENK VAN WEERT

Een van de verbeterpunten die werd aangedragen voor het ambtelijke fusiebedrijf MijnGemeenteDichtbij was het introduceren van een online loket voor bezwaarschriften en klachten. Het college van B en W heeft vorige week besloten zo'n loket te openen.

Burgers die digitaal zoveel mogelijk zelf hun zaken met de gemeente regelen. Dat heeft de voorkeur van Boxtel. Om te controleren of iemand ook daadwerkelijk de persoon is die een bezwaarschrift of klacht indient, moeten inwoners inloggen met hun DigiD. Het collegebesluit om een elektronisch meldpunt te openen is ingegeven door de wens om de dienstverlening eenvoudiger en laagdrempeliger te maken. Desondanks kunnen ook nog altijd schriftelijke reacties worden ingestuurd.

Een uitzondering is gemaakt voor klachten die betrekking hebben op onderhoud van wegen, trottoirs en plantsoenen. Ook meldingen over de afvalinzameling, geluidsoverlast en milieu bijvoorbeeld vallen buiten het nieuwe digitale loket. De reden ligt voor de hand: daarvoor kunnen Boxtelaren op dit moment al online terecht.