INTERACTIE IN APP KOMT AL DIRECT OP GANG


Ons BC groeit in week naar duizend gebruikers

De app Ons BC van stichting Brabants Centrum is in één week tijd gegroeid naar duizend gebruikers. ,,Daar zijn we hartstikke blij mee", zegt directeur Henk van der Zee. ,,En misschien nog wel belangrijker: journalistiek begint de app nu al zijn waarde te bewijzen. Het voorpaginaverhaal van deze week is begonnen met een bericht in Ons BC."

Redacteur Jan Hermens pakte het item op: ,,Een van onze leden zette een vraag uit in de app over een verkeersbesluit van de gemeente Boxtel bij park Molenwijk. De Eikenlaan, dus de geasfalteerde toegangsweg van park Molenwijk, wordt eenrichtingsverkeer. Auto's moeten straks terugrijden via het parkeerterrein dat naast de velden van MEP ligt."

Intussen zetten diverse gebruikers al items op de dorpsagenda, naast dat de redactie dit ook doet. Ook kwamen er ruim honderd reacties van lezers op de verschillende artikelen binnen. Van der Zee: ,,De interactie gaan we nog meer op gang brengen. Deze eerste week en waarschijnlijk de komende periode ook nog, is het natuurlijk even wennen. Zowel voor de leden als voor onszelf. Maar al met al verloopt het boven verwachting. We hebben nog enkele technische foutjes ontdekt. Zo kon bij enkele leden het systeem per abuis aangeven dat een lidmaatschap is verlopen, ook al was dat niet zo. Maar goed, als je iets nieuws begint, kom je in de startfase altijd wel iets tegen."

GOEDE INPUT

Redacteur Pål Jansen, samen met Van der Zee de bedenker van Ons BC, is blij dat de app een goede start kende. ,,En nu willen we graag doorpakken. Dagelijks blijven er tientallen nieuwe gebruikers voor de mobiele applicatie binnenstromen. En zij leveren nu al goede input." Van der Zee: ,,Er hangt binnen het team van Brabants Centrum een gezonde spanning in de lucht..."