Ben Heylen (links) en Marie Fick schilderen twee elektriciteitskastjes bij telefoniewinkel Ring & Go netjes zwart. (Foto: Jan Hermens).
Ben Heylen (links) en Marie Fick schilderen twee elektriciteitskastjes bij telefoniewinkel Ring & Go netjes zwart. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

LIK VERF VOOR ELEKTRICITEITSKASTJES


'Wij maken het centrum nóg een beetje mooier'

Vaste gasten van de nieuwe bank in de Molenstraat zijn het: Ben Heylen en Marie Fick. En ze volgen de herinrichting van de Rechterstraat op de voet. Gisterochtend staken ze ook zelf even de handen uit de mouwen. Ze schilderden twee elektriciteitskastjes tegen de muur van telefoniewinkel Ring & Go.

Fick legt uit: ,,Wij kregen tijdens de ingebruikname van het nieuwe bankje de vraag van Henk van der Zee of we deze kastjes vol lelijke grafitti wilden schilderen." Van der Zee is directeur van stichting Brabants Centrum, maar stelde de vraag in zijn rol als voorzitter van de werkgroep die het initiatief nam voor de herinrichting van de Rechterstraat. De senioren maakten jarenlang gebruik van een bankje op de Zwaanse Brug. Dat moest wijken. Er is een nieuw exemplaar voor teruggekomen op de hoek van de Molenstraat. Daar zijn Fick en Heylen blij mee. Ze gingen dan ook graag in op het verzoek en zetten gisterochtend met plezier de kastjes in de verf: strak en zwart. Met door deze krant gesponsorde materialen. Fick: ,,We leveren graag een positieve bijdrage aan het centrum en maken het nog een beetje mooier."


p Ben Heylen (links) en Marie Fick schilderen twee elektriciteitskastjes bij telefoniewinkel Ring & Go netjes zwart. (Foto: Jan Hermens).