Buurt maakt zich zorgen om parkeren bij mfa De Stek

In de aanloop naar de realisatie van de multifunctionele accommodatie (mfa) De Stek in Gemonde maken buurtbewoners zich zorgen om de parkeerruimte. Het bestuur van de projectgroep verwacht echter dat bezoekers straks veelal te voet of op de fiets komen.

In maart werd het ontwerp voor mfa De Stek goedgekeurd door alle partijen, waarmee de aanbesteding voor het project van start kon. Ondertussen houden de projectgroep en de gemeente Sint-Michielsgestel een vinger aan de pols bij omwonenden.

Half mei was er een tweede bijeenkomst, waarbij de parkeeranalyse werd gepresenteerd. Bij een aantal direct omwonenden zijn er zorgen over het parkeren in de buurt van De Stek. Volgens de gemeente zijn er voldoende plekken aanwezig om de auto neer te zetten, maar wordt hier niet altijd op de juiste manier gebruik van gemaakt.

LAAT AUTO THUIS

De (toekomstige) gebruikers van de mfa, basisschool Sint-Lambertus, kinderopvang Berenhuis, bso De Bolderburen en het nieuwe dorpshuis, vragen de komende periode extra aandacht voor het parkeren. ,,Wij verwachten dat De Stek voornamelijk bezocht gaat worden door Gemondenaren. Het centrum is te voet of met de fiets goed bereikbaar, dus wij zullen dan ook stimuleren om auto's waar mogelijk thuis te laten", geeft het bestuur van de mfa aan.