Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WERKZAAMHEDEN IN LIEMPDE SAMEN MET AANLEG GLASVEZEL

Nieuwe riolering voor Rosenhofstraat


RENS VAN DEN ELSEN

De problemen met de riolering en wateroverlast in de Rosenhofstraat zijn naar verwachting rond de bouwvak opgelost. Aannemer RO-Infra BV uit Berlicum is vorige maand begonnen met de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Boxtel. Tegelijkertijd maakt telecomaanbieder DeltaFiber van de mogelijkheid gebruik om glasvezelverbindingen aan te leggen.

De gemeente heeft voor het totale project 650.000 euro gereserveerd. Dat geld is nodig om de riolering in Liempde aan te pakken. Die was op veel plekken namelijk te klein om de huidige hoeveelheden (regen)water te verwerken, onder meer in de Rosenhofstraat en de Oranjelaan. Daarom wordt daar momenteel gewerkt om de rioleringsbuizen te vervangen voor grotere exemplaren zodat de wateroverlast bij hevige regenval verdwijnt. Eerder is al een overstortput onder D'n Tip.

COMBINEREN

De werkzaamheden zouden in eerste instantie vorig jaar november van start gaan, maar de gemeente Boxtel wilde dit combineren met ander werk. Toen bekend werd dat een flink deel van Liempde graag een glasvezelaansluiting wilde hebben, is er contact gelegd met DeltaFiber. Door het werk te combineren hoeft de straat niet twee keer in korte tijd open en blijft de overlast beperkt.

Directeur Martijn van Roosmalen van RO-Infra BV geeft aan de het werk aan de Oranjelaan eind deze week wordt afgerond. ,,Intussen zijn we druk bezig in de Rosenhofstraat en dat gaat als een soort treintje voort. Eerst leggen we de weg open, wordt de riolering vervangen en vervolgens leggen de stratenmakers deze weer dicht. Zo gaan we gestaag door tot de hele weg is aangepakt", legt hij uit.

Van Roosmalen verwacht dat de straat bij de start van de bouwvak, begin augustus, weer volledig toegankelijk is voor al het verkeer: ,,Het is een relatief rustige weg, daardoor blijft de overlast dan ook beperkt tot de aanwonenden."


p Onderaannemer Van den Bersselaar uit Oisterwijk graaft de bestaande riolering in de Rosenhofstraat in Liempde uit en vervangt deze voor een grotere. (Foto: Albert Stolwijk).