B&B in deel voormalige varkensstal

Het platteland verandert, zo ook de voormalige varkenshouderij aan de Gemondeseweg 10 in Liempde. Een bestemmingsplanwijziging moet het realiseren van een bed & breakfast en een verhuurbedrijf mogelijk maken. Er was al een caravanstalling, volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan.

De Hondenacademie maakt nu nog gebruik van de te renoveren schuur en moet wijken voor een verhuurbedrijf dat opslag biedt aan goederen als meubels, caravans of non-food cateringmateriaal.

Daarnaast is het de bedoeling een deel van het gebouw in te richten als bed & breakfast. In eerste instantie wordt deze toeristische voorziening gebruikt als mantelzorgwoning. De bewoner van de huidige tweede bedrijfswoning op het terrein, verhuist daarnaartoe. De bedrijfswoning moet een woonbestemming krijgen, waarna het wordt verkocht.

TE ZWAAR SNEEUWDEK

Ruim 1900 vierkante meter aan verouderde bedrijfsgebouwen wordt gesloopt, zo is het plan. De schuur die overblijft, wordt vergroot tot duizend vierkante meter, maar ook gerenoveerd. Er lopen al heel lang geen varkens meer rond, wel werden er een tijdlang caravans gestald. Maar dat stopte toen op oudejaarsdag 2010 een deel van het dak dreigde te bezwijken onder hevige sneeuwval.

De gemeenteraad buigt zich dinsdag 8 juni over de benodigde bestemmingsplanwijziging.