De Kleine Aarde onderdeel van ecotuindagen

Wie meer wil weten over ecologisch tuinieren, kan zaterdag 5 en zondag 6 juni informatie vergaren bij De Kleine Aarde. De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) houdt dan namelijk ecotuindagen en het voormalige milieueducatiecentrum aan het Klaverblad in Boxtel is een van de locaties.

In heel Nederland en Belgiƫ zijn komend weekeinde tuinen te bezoeken. De eigenaars geven praktische tips over ecologisch zaaien, maaien, oogsten en wat er zoal nog meer komt kijken bij het laten floreren van bloemen en planten.

KRUIDENTHEE

Op het terrein van De Kleine Aarde kunnen bezoekers 5 en 6 juni tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in de insectentuin met bijenhal, het voedselbos, de Voedseltuin, het kippenbos en de kruidentheetuin met levend gazon. Het terras van de kruidentuin is open voor een kopje thee van eigen kruiden. In de werkwinkel zijn honing en zelfgekweekte inheemse planten te koop die aantrekkelijk zijn voor insecten.

Een tuinbezoek is gratis, maar gezien de coronamaatregelen is het nodig om vooraf te reserveren via www.velt.nu/ecotuindagen. Er gelden tijdsblokken van anderhalf uur. Bezoekers worden verzocht met de fiets of te voet te komen, vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen.