Bewoners van de Krollerbocht vonden het wel weer eens tijd worden voor een activiteit. De Liempdenaren kochten spontaan een buurtwaterbaan en namen het er zondag van. (Foto: Albert Stolwijk).
Bewoners van de Krollerbocht vonden het wel weer eens tijd worden voor een activiteit. De Liempdenaren kochten spontaan een buurtwaterbaan en namen het er zondag van. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SPONTANE BUURTACTIE IN LIEMPDE NA LOSSERE CORONAREGELS

Krollerbochies maken lol met waterbaan

PÅL JANSEN

Er is een babyboom gaande in de Krollerbocht. De kinderrijke Liempdse buurt waar verschillende bewoners ook nog in verwachting zijn, kwam afgelopen weekeinde op het spontane idee om een gezellige happening te houden en kocht gezamenlijk een waterbaan. ,,Het begon als een grapje in de straatapp", zegt de veertien weken zwangere Michelle Bressers.

De gezamenlijke straatbingo kon ook dit jaar niet doorgaan. Dus toen bekend werd dat de regels wat losser werden, kwam de discussie los in de buurtapp. ,,Ik zag een advertentie van de Makro voor een waterbaan van zeven bij drie meter voorbij komen. Dus zette ik dat in de groepsapp. Het begon als een grapje", legt Michelle uit.

Er wonen veel jonge gezinnen met kinderen in de Krollerbocht. ,,Nu zijn de regels wat versoepeld", zegt Michelle. Dus waarom niet een keer weer iets leuks voor de buurt en de kids organiseren? ,,Alle ouders deden meteen mee en ook de rest van de bewoners leverde een bijdrage. Ook met het idee van: als de kleinkinderen komen, kunnen ze meespetteren. Uiteindelijk is er twintig euro per gezin ingelegd."

Buurtbewoner Teun van de Ven heeft een pas van de Makro. ,,Hij reed speciaal naar Best om de waterbaan te halen voor de 'Krollerbochies', zo heet onze buurtapp", knipoogt Michelle. ,,We hebben echt een fijne straat die gelijk enthousiast wordt van dit soort dingen."

GOEDE SFEER

Dat er nu diverse bewoners zwanger zijn, draagt alleen maar bij aan de goede sfeer onder de Krollerbochies. ,,Ik ben eind november uitgerekend en in verwachting van de tweede, onze zoon heet Tijn", vertelt Michelle. Het wordt volgende zomer dus een stukje drukker op de buurtwaterbaan. ,,Als we een beetje zuinig zijn, hebben we daar nog jaren plezier van."

Ook aan de Steegstraat in Liempde was het zondag goed toeven. Daar parkeerde een frituurkraam om de passanten te voorzien van een vette hap.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding