Het zelfgebouwde houten terras is binnen de kortste keren gevuld. (Foto: Linda van de Wiel).
Het zelfgebouwde houten terras is binnen de kortste keren gevuld. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

VLONDERTERRAS IN SINT-SEVERUSSTRAAT

‘Perfecte plek om elkaar
weer te ontmoeten’


LINDA VAN DE WIEL

Het ziet er puik uit, het vlonderterras in de Sint-Severusstraat in Boxtel. Ondernemers Jack van Hal van Eetwinkel Select en Sadik Gedik van Turks restaurant Shoarma Star hebben de handen ineengeslagen om een houten 'podium' te realiseren.

Van Hal: ,,Ik ben superblij. We hebben eindelijk een terras!” Ze zijn snel gevuld, de stoeltjes tegenover de twee horecazaken in de wijk Selissenwal. Salim Gedik, achterneef van mede-eigenaar Sadik Gedik nodigde familie uit om een hapje te komen eten. ,,Ik denk dat er flink gebruik gemaakt gaat worden van deze mooie locatie. Vooral met het mooie weer. Het is de perfecte plek om elkaar weer te ontmoeten.”

En dat is precies de bedoeling van initiatiefnemers Gedik en Van Hal. ,,We hebben het als ondernemers erg moeilijk gehad de afgelopen periode. Jorien van der Pasch, die de eetwinkel over ongeveer anderhalf jaar gaat overnemen en Gedik willen graag vooruit”, aldus Van Hal. ,,Gelukkig hebben we medewerking gekregen van woonstichting Joost, eigenaar van de grond, de gemeente die de vergunning verleende én de politie die handhaaft.”

OPRUIMEN

Gedik vult aan: ,,Uiteraard ruimen we elke avond alles netjes op en veroorzaken we geen overlast. Ik ben erg blij dat we hierin samen zijn opgetrokken.”



p Het houten vlonderterras is binnen de kortste keren gevuld. Genieten en ontmoeten, daar gaat het om. (Foto: Linda van de Wiel).