Afbeelding
Foto:

MUZIKANTEN COLLECTEREN DIGITAAL

Harmonieën kunnen elke donatie goed gebruiken

Zowel de Gildenbondsharmonie als zustervereniging Boxtel's Harmonie doen mee aan de digitale Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Die loopt tot en met zaterdag 5 juni.

De muziekkorpsen mogen vanwege alle coronaperikelen al het geld dat zij inzamelen, houden. Geen overbodige luxe, want ook de harmonieën hebben een pittig jaar achter de rug zonder inkomsten, terwijl verschillende kostenposten doorlopen.

QR-CODES

De muzikanten versturen via WhatsApp of sms een verzoek om te doneren aan de contactpersonen uit hun mobiele telefoons. In die berichten is een QR-code terug te vinden. Via die code kunnen mensen geld doneren. Op de websites van beide verenigingen, www.boxtelsharmonie.nl en www.gildenbonds.nl, zijn de QR-codes eveneens te vinden.

,,Het geld van de inzameling is hard nodig", aldus voorzitter Paul van Alphen van Boxtel's Harmonie. ,,We willen er extra repetities, lessen en workshops van houden om zo snel mogelijk ons oude muzikale peil terug te krijgen."

Beide orkesten zijn na een lange periode van stilte weer begonnen met repeteren. Ze hopen binnen afzienbare tijd weer van zich te laten horen. Nu moet er eerst gewerkt worden aan embouchure en balans.


p Afbeeldingen met QR-codes van beide verenigingen. Ze zijn blij met elke euro. (Afbeeldingen: eigen collectie).

Afbeelding