HOOGMIS VOORTAAN ONLINE TE ZIEN

Streaming in basiliek van start


De hoogmis van 11.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek is vanaf zondag 6 juni wekelijks online te volgen via het YouTubekanaal van de Heilig Hartparochie. De installatie om de diensten in beeld te vangen en te streamen is gereed en de cameraploeg is geschoold, meldt het parochiebestuur.

De herdenkingsviering voor de vorig jaar aan corona overleden pater Hans de Visser op 25 maart was de eerste proefuitzending. Toen werd alle apparatuur uitgeprobeerd die in de afgelopen maanden in de basiliek is geïnstalleerd.

Zondag werd vanuit de kerk de hoogmis van Sacramentszondag uitgezonden, met daarin extra aandacht voor het Boxtelse bloedmirakel en de Heilig Bloedprocessie, die wegens de coronamaatregelen niet door kon gaan.

De parochie kon de apparatuur aanschaffen en laten installeren door een nalatenschap van wijlen Wim en Annie Aarns. Er hangen meerdere camera's in de basiliek en er is er tevens een geplaatst bij het carillon. Verder bevinden zich verschillende beeldschermen in de kerk waarop foto's, films en teksten kunnen worden vertoond.

De video-installatie van de Heilig Hartparochie is te huur voor bijvoorbeeld uitvaartdiensten, religieuze concerten, bijeenkomsten met een religieuze inslag en bijzondere samenkomsten met kerkelijke raakvlakken.

Voor meer informatie hierover kunnen geïnteresseerden bellen met het secretariaat: (0411) 67 22 15.