Derde Litouwer opgepakt voor dood van B&B-eigenaar

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in de zaak rondom de dood van Henk van den Oetelaar van bed & breakfast In den Boogert. Het is een inwoner (33) van Litouwen.

Een man werd vorige maand aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de dood van de Boxtelaar, zo meldde de politie dinsdag. Litouwen heeft de verdachte die dag overgedragen aan Nederland, hij zal deze week voor de rechter-commissaris verschijnen.

De 73-jarige Van den Oetelaar werd 23 januari onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn woning naast de B&B aan de Oude Booomgaard. Twee Litouwers werden daarvoor in maart aangehouden; zij zitten nog steeds vast. Eind juni verschijnen de inwoners van de Baltische staat voor de rechtbank op een eerste pro-formazitting. Dan wordt de zaak nog niet echt inhoudelijk behandeld, de zitting moet eerder gezien worden als formaliteit omdat anders het voorarrest verloopt.

,,De inspanningen van het onderzoeksteam en de goede samenwerking met de buitenlandse autoriteiten hebben uiteindelijk tot dit resultaat geleid. Hierdoor hebben we ook deze derde aanhouding verricht”, vertelt de onderzoeksleider.