Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

BUITENSPEELDAG BUURTSPORT BOXTEL

Sport en spelletjes op parkeerplaats Wilgenbroek

De nationale buitenspeeldag gaat niet ongemerkt aan Boxtel voorbij. Buurtsport Boxtel houdt woensdag 9 juni van 14.00 tot 17.00 uur een middag vol sport en spel.

De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen een tot en met acht van de basisscholen en vinden plaats op de parkeerplaats van brede school Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan.

UNIHOCKEY

Er komen verschillende sporten aan bod, zoals unihockey een variant op de bekende sport maar dan met een holle kunststof bal vol gaten, lichte kunststof sticks en een kleiner speelveld. Ook kunnen deelnemers meedoen aan voetbal en basketbal.

Bovendien testen de kinderen op het speelplein hun oog-handcoördinatie met onverwoestbare klassiekers als blikgooien en sjoelen. Wie lenig is, houdt wellicht van limbodansen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. En kinderen die creatief bezig willen zijn, kunnen hun hart ook ophalen aan de knutseltafel.

MELDEN BIJ DE POORT

Inschrijven voor de buitenspeeldag is niet nodig, deelnemers kunnen zich aanmelden bij de poort van de parkeerplaats. In verband met de coronamaatregelen moeten ouders buiten de poort blijven.



t Tijdens een eerdere activiteit van Buurtsport Boxtel werd er druk gevoetbald. Niet op het parkeerterrein van brede school Wilgenbroek, maar in het nabijgelegen Oosterpark. Ook dit keer is voetbal een van de sporten die de organisatie van de buitenspeeldag aanbiedt. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).