Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BIERBANJERIJ VOOR TWEEDE JAAR DIGITAAL

Weer brouwsels proeven voor scherm van laptop

Liefhebbers van speciaalbier kunnen sinds enkele weken hun gerstenat weer op het terras nuttigen. De organisatie van de jaarlijkse Bierbanjerij ziet zich echter genoodzaakt om voor de tweede keer op rij een online editie te houden en wel op zaterdag 10 juli. Het wordt anders té druk en dat mag (nog) niet.

Het evenement wordt georganiseerd door De Bierkamer en is naast Biereloth in september een van de grotere proeverijen die deze club van bierliefhebbers jaarlijks neerzet. Zo'n vijfhonderd man lopen tijdens de Bierbanjerij tussen verschillende kroegen heen en weer om daar een goudgele rakker te drinken en te beoordelen.

De terrassen mogen dan wel open zijn, maar vooralsnog zijn er geen evenementen toegestaan en dus heeft het bestuur van De Bierkamer besloten om weer een digitale thuisproeverij te houden.

Deelnemers krijgen voor 30 euro een doos met acht speciaalbieren en wat extra's. Het is de bedoeling dat zij deze 10 juli om 15.00 uur openmaken. De organisatie zorgt voor muziek middels een zelf gecreëerde afspeellijst op muziekdienst Spotify. Daarnaast is het mogelijk om mee te doen aan een quiz.

De opzet is weliswaar hetzelfde als vorig jaar, toen de Bierbanjerij ook noodgedwongen online werd gehouden, maar er is nog wel een verrassing toegevoegd. Die wordt echter pas bekend als de doos opengemaakt wordt.

Inschrijven voor de (digitale) proeverij kan tot vrijdag 11 juni via bierbanjerij@gmail.com. De deelnemer krijgt alle informatie dan doorgestuurd. De doos met biertjes is vanaf woensdag 7 juli af te halen op een nog nader te bepalen locatie.