Ad Cleijsen woont in Boxtel én is er bijna 42 jaar wijkagent. Hoofdagent Linda van de Laar, die sinds 2008 vanuit het Boxtelse politiebureau opereert, neemt zijn taak in het werkgebied tussen Bosscheweg-Brederodeweg en rijksweg A2 over. (Foto: Albert Stolwijk).
Ad Cleijsen woont in Boxtel én is er bijna 42 jaar wijkagent. Hoofdagent Linda van de Laar, die sinds 2008 vanuit het Boxtelse politiebureau opereert, neemt zijn taak in het werkgebied tussen Bosscheweg-Brederodeweg en rijksweg A2 over. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Wijkagent Ad Cleijsen geeft na ruim 40 jaar stokje over aan Linda

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Bijna 42 jaar werkt Ad Cleijsen als politieman in Boxtel. Op straat en onder de mensen, daar voelt de wijkagent zich het meest thuis. Geen wonder dat hij - nu zijn pensioen nadert - het werk niet helemaal los kan laten. Desondanks draagt hij zijn taken met een gerust hart over aan Linda van de Laar.

,,Ik voel me verbonden met Boxtel en weet hoeveel werk er nog ligt. Bovendien ken ik heel veel mensen. Ja, ik kan nog wel iets betekenen ook al ben ik straks niet meer officieel in dienst.” Cleijsen grinnikt: ,,Nee, Boxtel én mijn collega’s zijn nog niet van me af.”

De scheidende wijkagent treedt toe tot de vrijwillige politie. Jazeker, die bestaat en er zijn allerlei mensen uit de burgersamenleving lid van. ,,Naar verwachting ben ik er gemiddeld een dag in de week mee kwijt. Het is fijn om mijn opvolgster en haar collega Sven van Dijk zo nu en dan de helpende hand te kunnen bieden.”