Voetbaldag voor de jeugd ook bij DVG Liempde

De KNVB houdt zaterdag 12 juni, tijdens het openingsweekend van het EK voetbal, een nationale voetbaldag. Verschillende clubs uit de regio doen hier aan mee, waaronder DVG uit Liempde. Leden én niet-leden krijgen die dag een coronaproof spelprogramma voorgeschoteld vol sportieve activiteiten.

DVG doet mee met als motto: 'voor iedereen uit de buurt'. Daarmee doet de Liempdse club een beroep op het netwerk dat zij in h

aar bestaan heeft opgebouwd in het dorp. De vereniging kent vele (oud)vrijwilligers en trainers, maar ook (oud)leden die zich vaak voor lange tijd hebben ingezet. De nationale voetbaldag moet dit sociale aspect extra onder de aandacht brengen, onder meer om na een jaar zonder voetbal en teruglopende inkomsten de club een steuntje in de rug te geven.

De jeugdactiviteitencommissie (JAC) heeft met ondersteuning van hoofdtrainer Henri van den Braak en zijn selectiespelers een programma samengesteld voor de jongere jeugd. Voor de oudere teams, tussen de 13 en 17 jaar, is er ’s middags een Kubb-toernooi.

De dag begint om 09.00 uur. Er zijn voor iedere leeftijdscategorie voetbalclinics, gegeven door het eerste elftal van DVG. Ook zijn er penalty- en shoot-outtoernooitjes voor de deelnemers.

AANMELDEN

Naast alle jeugdteams van DVG kunnen ook niet-leden uit Liempde in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar zich aanmelden voor deze dag. Meedoen kan door voor maandag 7 juni een e-mail te sturen naar Jacdvgliempde@gmail.com. Daarin dient men naam, leeftijd en de teamnaam/leeftijdscategorie te vermelden. Wie wil deelnemen aan het Kubb-toernooi dient ook de naam van de partner op te geven.