Wouter Hardy wordt geflankeerd door Nina Sampermans en zanger Gjon's Tears nadat bekend is geworden dat de Boxtelaar de beste compositie schreef van alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. (Foto: eigen collectie).
Wouter Hardy wordt geflankeerd door Nina Sampermans en zanger Gjon's Tears nadat bekend is geworden dat de Boxtelaar de beste compositie schreef van alle inzendingen voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

WOUTER HARDY WÉÉR SUCCESVOL OP EUROVISIE SONGFESTIVAL

‘De mooiste avond van mijn leven’


LINDA VAN DE WIEL

Twee jaar geleden produceerde Wouter Hardy het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence. En zaterdag eindigde het door de oud-Boxtelaar geschreven lied Tout l’Univers - dat hij schreef voor de Zwitserse deelnemer Gjon’s Tears - op plek drie tijdens het grootse muziekfeest. ,,Wat er meteen na de uitslag door me heenging? Wauw, we zijn derde!”

Na maar liefst veertig interviews is de mediastorm enigszins gaan liggen en kijkt Wouter terug op de volgens hem mooiste avond van zijn leven. Brabants Centrum spreekt het muzikale wonder tijdens een wandeling naar zijn muziekstudio in 's-Hertogenbosch. ,,Ik ben super moe”, aldus Hardy. ,,De afgelopen periode was een grote en fantastische rollercoaster, maar ik ben blij dat het normale leven weer gaat beginnen.”

En dat is goed te begrijpen, want Hardy landt momenteel na een buitengewoon succesvol Eurovisie Songfestival weer op aarde. Naast de derde plek voor het door hem geschreven lied Tout l’Univers, won hij de Marcel Bezençon Composer Award. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan de, volgens de deelnemers, beste compositie van de muziekwedstrijd.

,,Ik zat in de kleedkamer van Gjon toen Nina (medecomponist Nina Sampermans - red.) en ik werden geroepen. We hadden de prijs voor beste compositie gewonnen. Ik had niet eens meer aan de award gedacht en was super blij en verrast. Het is een mooie strik om het cadeau dat ik die avond al kreeg”, lacht de oud-Boxtelaar.

WEER GEVONDEN

Maar er is meer. Want Hardy was betrokken bij in totaal drie nummers die zaterdagavond te horen waren. Naast de inzending van Zwitserland werden namelijk ook Arcade en Stars, het nieuwe nummer van Duncan Laurence, ten gehore gebracht. ,,Duncan en ik hebben elkaar weer gevonden in een muzikale samenwerking. Ik hoop dat dit nummer de opmaat is naar meer”, aldus Hardy.

,,Ik vind het heel jammer dat Duncan het lied niet live kon zingen vanwege zijn coronabesmetting, maar bijna 200 miljoen mensen hebben gekeken en geluisterd. Ik ben ook trots op de edit. Die heb ik gemaakt. Arcade is in een ander jasje gegoten en ging heel mooi over in Stars."

Hardy zat tijdens de vertoning van de nummers in de greenroom met zijn ogen dicht. ,,Ik werd overmand door emoties. Alles kwam op dat moment samen. Toen ik mijn ogen open deed, zag ik allemaal lichtjes vanuit het publiek. Het was een onbeschrijflijk moment.”

BROODJE KAPSALON

Na afloop van de spectaculaire show moest Ahoy Rotterdam snel leeg geruimd worden. ,,We zijn met de bus naar het hotel gegaan en aten intussen met zijn allen broodjes kapsalon”, grinnikt de componist.

,,In het hotel hebben we champagne gedronken en flink gefeest. Ik lag om zeven uur 's ochtends in bed en na drie uurtjes slaap moest ik weer op voor een aantal interviews. Zo was ik te gast in de talkshow Beau en had ik interviews met deejays van verschillende radiostations.”

Wat rest is de herinnering aan een geweldig avontuur. ,,Ik laat alles nog eens aan me voorbij gaan en probeer te relativeren. Hoe? Door de studio in te gaan, de deur dicht te doen en mijn telefoon uit te zetten. Want ik wil wel weer terug naar mijn normale leven. Ik heb zin in lekker muziek maken.”


Wouter Hardy (rechts) wordt samen met zanger Gjon Muharremaj van de Zwitserse delegatie geïnterviewd voor het showbizzprogramma RTL Boulevard. (Foto: eigen collectie).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding