Jeugdladder De Merletten
Jeugdladder De Merletten Foto: Eigen collectie

Tennisclinic voor jeugd bij LTV De Merletten

Om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de sport van Federer en Nadal, verzorgt tennisvereniging De Merletten een clinic op haar eigen banen in park Molenwijk. De workshop is op zondag 6 juni en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

De clinic is bedoeld voor jeugd en die hoeft geen lid te zijn van de tennisclub om mee te mogen doen. Onder begeleiding van deskundige trainers van De Jager Tennis leren deelnemers de beginselen van de sport. Wie geen racket heeft, kan er op deze dag een lenen van de club. Opgeven voor de clinic kan tot en met vrijdag 4 juni door een e-mail te sturen naar jcmerletten@gmail.com.

Voor wie na de workshop besluit zich bij de vereniging aan te sluiten, heeft De Merletten een ledenactie in petto. Voor 39 euro (kinderen tot dertien jaar) of 49 euro (jongeren tot en met zeventien jaar) kan jeugd tot eind 2021 lid worden en krijgt dan vijf gratis tennislessen van gediplomeerde trainers.

LADDERCOMPETITIE

De vereniging biedt de jonge leden door het jaar heen allerlei activiteiten. Zo werd de laddercompetitie een succes. De jeugdcommissie riep deze serie wedstrijden in het leven omdat de gebruikelijke najaarscompetitie vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. Er mocht namelijk geen uitwisseling plaatsvinden met andere clubs uit de regio.

Dus koos De Merletten voor een interne jeugdcompetitie. In november was de aftrap hiervan. In verschillende poules werden single-wedstrijdjes gespeeld. Na een vijftal weken werd duidelijk welke kinderen er op de ladder stegen en welke een stapje terugzetten. Met dertig spelers zijn er tot halverwege mei ongeveer 150 wedstrijden getennist. Daarnaast werd er voor de jongste jeugd ook een competitie gehouden, met spelletjes die de balvaardigheid bevorderden. Eerst onder begeleiding van het trainersteam, later door oudere kinderen. Zo ontstond een verbinding tussen jongste en oudere jeugd. (Foto: eigen collectie).