Gerry Roche neemt een vlaggetje in ontvangst. Dit geeft aan dat CultuurBox zich inzet voor meer muziek in de klas. Doel is structureel muziekonderwijs op de basisscholen. (Foto: eigen collectie)
Gerry Roche neemt een vlaggetje in ontvangst. Dit geeft aan dat CultuurBox zich inzet voor meer muziek in de klas. Doel is structureel muziekonderwijs op de basisscholen. (Foto: eigen collectie) Foto: Eigen collectie

VLAGGETJE VOOR COÖRDINATOR CULTUURBOX GERRY ROCHE

Boxtel is op weg naar MuziekAkkoord

Tijdens een bijeenkomst in Roermond op 11 mei ontving Gerry Roche, coördinator bij CultuurBox in Boxtel, een vlaggetje om de route naar een muziekakkoord te markeren. De overeenkomst heeft als doel muziekonderwijs structureel in het lesprogramma van basisscholen op te nemen.

Het nog te sluiten akkoord houdt verband met het project Méér Muziek in de Klas waar Boxtel aan meedoet. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas en was in Roermond aanwezig.

In Boxtel zijn inmiddels muzieklessen gestart op basisschool De Hobbendonken. Binnenkort volgen de Sint-Theresiaschool en De Beemden. Naschoolse muziekactiviteiten beginnen op deze scholen, bij voldoende belangstelling, nog voor de zomervakantie.

In de aanloop naar de vijftigste verjaardag van koningin Máxima liep er een campagne in het hele land om muziekonderwijs op het lesrooster te krijgen.