Werner, Brent, Sylvia en Yente Valks poseren voor de vakantiewoning die als uitvalsbasis diende voor hun droomdag. (Foto: eigen collectie).
Werner, Brent, Sylvia en Yente Valks poseren voor de vakantiewoning die als uitvalsbasis diende voor hun droomdag. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

DROOMDAG VOOR GEMONDS GEZIN VALKS

'We proberen alle mooie momenten mee te pakken'


JAN HERMENS

Werner Valks uit Gemonde heeft alvleesklierkanker. Om zijn ziekte voor even te vergeten kreeg hij, samen met zijn vrouw Sylvia en hun kinderen Yente (11) en Brent (8) zaterdag een speciaal programma aangeboden van Stichting Droomdag. Het gezin genoot in vakantiepark De Eemhof en stapte een paar uur uit de zorgen van alledag.

Sylvia: ,,Door de ziekte van Werner gaf het uitstapje zaterdag wel een dubbel gevoel. Desondanks was het erg bijzonder."
Vriendin Debbie Bertens meldde de familie Valks aan voor de tot in de puntjes verzorgde verwendag. Sylvia: ,,Ja, geweldig. Yente en ik volgden een make-upworkshop, online vanwege de coronamaatregelen. Werner en Brent mochten een kijkje nemen in de keuken van de brandweer."

Ook stond er een workshop met virtual reality-brillen op het programma, voor het hele gezin. ,,We hebben vervolgens geluncht en zijn met een limousine opgehaald voor een rondrit. Een fotoshoot maakte de dag compleet", vertelt ze.
De familie Valks was niet het enige gezin dat zaterdag in De Eemhof een droomdag meemaakte. ,,Ik geloof dat het er twaalf waren. Voor elk gezin waren afzonderlijke activiteiten op touw gezet. Daarbij hield de organisatie heel goed rekening met de zieke deelnemers."

BRABANTS BUSKE

Vorig jaar nog maakten Werner, Sylvia, Yente en Brent ook iets bijzonders mee: toen kwam het Brabants Buske begin juni naar Gemonde, vanwege Brents verjaardag. ,,We pakken alle mooie momenten die we pakken kunnen. Deze droomdag was er een van."

Droomdag organiseert activiteiten voor gezinnen waarvan een ouder aan een levensbedreigende ziekte lijdt. Door een speciale activiteit moet alle ellende even naar de achtergrond verdwijnen.