Lars Strik en Tonnie Brouwers speelden dinsdagavond eindelijk weer eens een partijtje tafeltennis in de zaal van Taverbo. (Foto: Hans Verberk).
Lars Strik en Tonnie Brouwers speelden dinsdagavond eindelijk weer eens een partijtje tafeltennis in de zaal van Taverbo. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ENERGIENOTA TAVERBO OMLAAG NA OPKNAPPEN ACCOMMODATIE

Tafeltennissers klaar voor toekomst

JAN HERMENS

Op buitentrainingen voor de jeugd na, lag de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-2M Engineering sinds half december stil. De club greep die periode aan om haar accommodatie aan de Voetboog op te knappen. Die is door de aanpassingen energiezuiniger dan ooit.

Bestuurslid Teun Vlaminckx: ,,In onze tafeltenniszaal hangt nu led-verlichting. Daarvoor was een nieuw plafond nodig, dat is nu gerealiseerd. De vloer is professioneel gereinigd en de kleedkamers zijn geschilderd, opnieuw betegeld en voorzien van douches met warmteterugwinning, kortom, we zijn klaar voor de toekomst." De duurzaamheidsmaatregelen brengen de energierekening van de vereniging verder omlaag. Zonnepanelen lagen al op het dak.

Taverbo beschikt over een eigen accommodatie aan de Voetboog 18, maar heeft de kleedkamers niet in eigen beheer. Vlaminckx: ,,Die bevinden zich in een aanbouw die we huren van de gemeente die dan ook opdraait voor de onderhoudskosten en renovatie."

JEUGDLEDEN

Nu de leden weer mogen trainen, is de tijd rijp om nieuwe jeugdleden te werven. Vlaminckx: ,,We hebben de ruimte, alle faciliteiten en goede trainers. Onze jeugdafdeling mag nog wel wat groeien. Tafeltennis is een hartstikke leuke sport die je op allerlei niveaus kunt beoefenen. Een paar gratis proeflessen is geen enkel probleem. Kinderen moeten zich wel van tevoren aanmelden. Dat kan bij mij via telefoonnummer 06-47 87 16 01."

De vereniging kent voor jeugd vanaf zes jaar een speciale startersgroep op maandag- en woensdagavond. Gedurende het jaar houdt Taverbo toernooien en andere leuke activiteiten, zowel voor senioren als voor de jeugd, mits de coronamaatregelen dit toelaten. Vlaminckx: ,,We spelen nu de hele zomer door, de batjes hebben lang genoeg in de kast gelegen. We bereiden ons voor op de competities die hopelijk in september beginnen."