Blik door het gaas van de bouwhekken langs de Poolsestraat op een van de markante poortwoningen van Lindenlust. Op de achtergrond het appartementencomplex van Heem van Selis in aanbouw. (Foto's: Bas van den Biggelaar).
Blik door het gaas van de bouwhekken langs de Poolsestraat op een van de markante poortwoningen van Lindenlust. Op de achtergrond het appartementencomplex van Heem van Selis in aanbouw. (Foto's: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

SLOOP LINDENLUST EN BOUW HEEM VAN SELIS VORDEREN VLOT


Boxtel breekt af en bouwt ook weer op

RENS VAN DEN ELSEN

Boxtel verandert. Dat is helemaal goed te zien als je vanuit noordelijke richting via de Bosscheweg het dorp binnenrijdt. Aan de rechterkant worden de meeste opstallen van het voormalige verpleeghuis Lindenlust gesloopt, terwijl aan de linkerzijde de bouw van de nieuwe woonwijk Heem van Selis gestaag vordert. Boxtel breekt af, maar bouwt ook weer op.

Projectleider Marc van Roekel van ontwikkelaar Van Wanrooij uit Geffen is tevreden met de gang van zaken omtrent Heem van Selis. De bouw van de eerste fase is in volle gang en de voorbereidingen voor de tweede fase liggen ook op schema. ,,We zijn alle woningen die we tot nu toe konden verkopen al kwijt. Dat hadden we van de goedkopere huizen natuurlijk wel verwacht, maar het blijft altijd even afwachten hoe het in de andere segmenten gaan. Maar ook de wat luxere twee-onder-een-kappers waren snel weg", aldus Van Roekel.

Omdat de verkoop zo snel ging, zijn er vorige maand nog 23 woningen aan fase twee toegevoegd. Ook die hebben intussen allemaal al een eigenaar. Naar verwachting start de bouw nog in de tweede helft van dit jaar.

FASE 3 NA DE ZOMER

In fase drie worden twaalf luxe en achttien compacte tweekappers gebouwd, alsook 29 tussen- en hoekwoningen, vier (semi)bungalows en zeven compacte patiowoningen. Volgens projectleider Van Roekel start de verkoop hiervan na de zomer. Daarnaast kunnen rond dezelfde tijd mensen zich inschrijven op de elf vrije bouwkavels, gelegen aan de nog aan te leggen straat die door de wijk loopt, Laan van Selis. Er volgen nog twee fases meer tot de volledige 465 woningen in het nieuwbouwplan zijn gerealiseerd. Voor dat zover is, zijn we weer enkele jaren verder.

KINDERDAGVERBLIJF

Aan de Bosscheweg verrijzen in het plan Heem van Selis twee complexen met huur- en koopappartementen. In het gebouw dat de naam Poort van Selis gaat dragen, gelegen bij de nog aan te leggen rotonde nabij café De Oude Ketting, komt ook een kinderopvanglocatie. Om dit mogelijk te maken is onlangs het bestemmingsplan nog aangepast.

Kindertuin gaat op deze plek haar tiende kindcentrum in Boxtel realiseren, waar ruimte is voor drie groepen, twee in de kinderopvang en een voor BSO. De opening staat gepland voor de tweede helft van 2022.

Naast het kinderdagverblijf is nog ruimte voor een maatschappelijke organisatie. Deze is echter nog niet verhuurd.

AFBREKEN

Ondertussen wordt er aan de westelijke zijde van de Bosscheweg hard gewerkt om het oude Lindenlust-terrein bouwklaar te maken. Het merendeel van de oude opstallen verdwijnt en ook zijn tal van bomen gerooid.

Ontwikkelaar Dura Vermeer streeft ernaar om in het najaar de schop in de grond te kunnen steken voor de 51 huizen die hier komen te staan. De verkoop ging begin april van start en ook hier gingen alle kavels als warme broodjes over de toonbank. Van de 21 huurappartementen is nog niet bekend wanneer deze in de verkoop gaan.

Grote machines genoeg, maar bij slopen komt ook ouderwets handwerk kijken, zo is te zien op het terrein van Lindenlust.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding