Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

ORGANISATIE KVW GAAT AL AAN DE SLAG

Bouwdorp Lennisheuvel in teken van Wilde Westen

RENS VAN DEN ELSEN

Drie dagen bouwen, timmeren en knutselen is op 1, 2 en 3 september weer mogelijk in Lennisheuvel. Het traditionele bouwdorp gaat dit jaar gewoon door, al houdt de organisatie de maatregelen van het RIVM scherp in de gaten. Kinderen uit het dorp kunnen zich nu al opgeven.

Ieder jaar bedenkt het bestuur van het Kindervakantiewerk (KVW) in Lennisheuvel een thema. Dit keer is dat het Wilde Westen. Verwacht dus veel saloons met klapdeurtjes, cowboys en indianen.

Vorig jaar dreigde corona nog even roet in het eten te gooien voor de verschillende bouwdorpen binnen de gemeente. Alleen in Boxtel zag de organisatie af van haar activiteiten vanwege de dreiging van het virus. In Liempde, Esch en Lennisheuvel werd wel druk geklust. Hier mochten (groot)ouders echter niet zomaar het terrein op. Die regel blijft ook in Lennisheuvel dit jaar van kracht, tenzij de regels hieromtrent versoepelen.

AANMELDEN

Het bouwdorp in Lennisheuvel vindt traditiegetrouw plaats rond de kiosk en gemeenschapshuis Orion. Woensdag 1 september kan de jeugd er terecht van 09.30 tot 14.00 uur, donderdag 2 september van 13.00 tot 19.00 uur en de afsluiting op vrijdag 3 september is vanaf 19.00 uur.

Kinderen die op 1 september vier jaar of ouder zijn, kunnen zich nog tot vrijdag 2 juli aanmelden door het strookje uit nieuwsblad Rond Kerk en Orion in te vullen. Deelname kost zes euro per kind. Ook vrijwilligers kunnen zich nog opgeven. Meer informatie volgt een week voor de start van het kindervakantiewerk.


q Ieder jaar is er een ander thema in Lennisheuvel, vorig jaar was dat 'festival', dit keer 'het Wilde Westen'. (Foto: Bas van den Biggelaar, 2020).