Vernieuwde Rechterstraat valt in de smaak

Langzaam maar zeker krijgt een steeds groter deel van de Rechterstraat in hartje Boxtel een compleet ander aanzien. Wethouder Fred van Nistelrooij is tevreden met hoe de werkzaamheden verlopen: ,,Ik heb al veel positieve reacties gehoord." Het project loopt volgens de wethouder op schema. Eind juni moet dan, zoals gepland, de laatste nieuwe stenen gelegd zijn.

Op de foto's vanaf rechtsboven met de klok mee: vanaf dit punt start straks een ondiepe geul met stromend water die herinneringen oproept aan de bijna een eeuw geleden gedempte Binnendommeltjes; op de hoek van de Kruisstraat is een plateau van natuursteen in de maak waarin begrippen zijn gebeiteld die Boxtel illustreren als economische handelsplaats; graafwerkzaamheden bij de inrit van het parkeerterrein tussen het gemeentehuis en Villa Phaf; de fietsenrekken worden al flink gebruikt; gisterochtend is op de hoek van de Rozemarijnstraat een houten zitbank geplaatst rond de meerstammige els; tijdelijk looppad voor de deuren van modezaak 3-Trend, delicatessenzaak Proef! Culinair en grand café Rembrandt.

De verwachting is dat begin juli de Rechterstraat weer toegankelijk is voor doorgaand verkeer. Dat neemt dan tevens het ongemak weg dat ondernemers en centrumbewoners nu ervaren door de werkzaamheden.


(Foto's: Rens van den Elsen en Henk van Weert).