Afbeelding
Foto: Damon Teerink

KAS BEEKMANS WEET POSITIE TE VERSTERKEN

Regen maakt racen voor Boxtelaar stuk lastiger

De Boxtelse motorracer Kas Beekmans heeft afgelopen pinksterweekend in het Duitse Oscherleben zijn vijfde positie op de ranglijst versterkt tijdens het tweede weekend van de Northern Talent Cup. Hij werd in de twee races zesde en achtste. De weersomstandigheden speelden hem parten.

De eerste dag bestond uit drie vrije trainingen die de jonge coureur (17) sterk begon met een vijfde plek. Hoewel Kas vanwege technische malheur lang aan de kant stond, sloot hij de dag nog wel af met zijn snelste tijd. Tijdens de kwalificatieraces op zaterdag was het wederom nat, maar Kas wist zich uiteindelijk als elfde te plaatsen voor de races van zondag.

Het weer bleef wisselvallig en zodoende moesten alle deelnemers zondagmorgen van start op een natte baan. De Boxtelse rijder kwam gedurende de race beter in zijn ritme en wist wat posities te winnen. In de slotfase slaagde hij erin als achtste te finishen.

OPGEHEVEN HOOFD

In de tweede manche was het asfalt opnieuw erg vochtig. Toch kwam Kas dit keer beter van zijn plek en won direct een aantal posities. Hij kon daardoor mee in de strijd om de vierde plaats. De top tien viel in de loop van de wedstrijd wat uit elkaar en uiteindelijk kwam de Boxtelaar als zesde over de streep. Zo kon hij met opgeheven hoofd een weekend vol lastige baanomstandigheden afsluiten.

De komende weken kan Kas even tot rust komen, want de derde ronde van de Northern Talent Cup staat pas op de planning in het weekend van 18 tot en met 20 juni. Deze wordt verreden op de Sachsenring in het Duitse Hohenstein-Ernstthal. Een week later kan hij in zijn eigen land aan de bak tijdens de TT van Assen.


q Kas Beekmans is tevreden met zijn vijfde plaats op de ranglijst van de motorracecompetitie Northern Talent Cup. (Foto: Damon Teerink).