Badmintonclub BC '80 mocht deze week weer voor het eerst trainen in sporthal De Dommel. Een van de leden die in actie kwam was Margot Blummel.
Badmintonclub BC '80 mocht deze week weer voor het eerst trainen in sporthal De Dommel. Een van de leden die in actie kwam was Margot Blummel. Foto: Hans Verberk

JUBILEUMFEEST BADMINTONCLUB BC '80 BLUSCO OP 10 OKTOBER

'Eindelijk weer lekker samen sporten'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Maandenlang kon er niet gesport worden. Een flinke strop voor sportclubs en -liefhebbers die hun wekelijkse voetbal-, zwem- of tennisuurtje in het water zagen vallen door het coronavirus. Voor de leden van badmintonclub BC ’80 Blusco waren de twee lockdowns extra zuur, de vereniging zou in 2020 een heus jubileumjaar vol activiteiten beleven. Vanaf dinsdag wordt er weer gebadmintond. En dat feest? Dat komt er zeker nog. In oktober, is de bedoeling.

Het had een jaar moeten worden met allerlei festiviteiten om het veertigjarig bestaan te vieren. Maar net na de aftrap van het jubileumjaar met een blacklight-toernooi, gooide corona roet in het eten. Alle geplande activiteiten werden geschrapt en ook het wekelijkse badmintonnen kon niet meer doorgaan. ,,We hebben lang stilgelegen”, zegt bestuurslid Lisanne van den Brink. ,,Tussen de twee lockdowns door is er even gespeeld, maar dat was maar een heel korte periode.”

ENKELSPEL

Elke dinsdagavond wordt in sportcentrum De Dommel gebadmintond, sinds deze week mag dat ook weer. Maar wel met strenge regels. Zo mogen er slechts dertig leden komen badmintonnen en is alleen enkelspel toegestaan. Van den Brink: ,,We hebben zestig leden die zich via e-mail moeten aanmelden. Zo kunnen we in de gaten houden dat het niet te druk wordt in de sportzaal. Ook mag er niet gedubbeld worden en moeten er mondkapjes worden gedragen zodra de spelers de baan af komen. Dat is natuurlijk heel erg wennen, maar we zijn vooral heel blij dat we weer lekker kunnen sporten.” De jeugdleden van BC ’80 Blusco zijn wel al eerder gestart en konden bij hockeyvereniging MEP terecht om buiten te badmintonnen. ,,Super fijn dat in ieder geval de jeugd lekker kon spelen.”

Dat de feestelijkheden rond het robijnen jubileum van de badmintonclub niet door konden gaan, was voor de feestcommissie een flinke strop. Daarom besluit de vereniging dit jaar het veertigjarig bestaan alsnog te vieren. Zondag 10 oktober staat er van 19.00 tot 23.00 uur een reünie op het programma waar (oud-)leden welkom zijn. Zij kunnen zich aanmelden via e-mail: wilvandenoever@gmail.com. ,,Nu maar hopen dat we tegen die tijd met meer mensen bij elkaar mogen komen”, zegt Van den Brink. ,,Het is nog onzeker en we weten niet hoe het verder gaat met de coronaregels, maar voor nu hebben we er vertrouwen in.”

Mensen die interesse hebben in badminton en eens een kijkje willen nemen bij de club, kunnen zich aanmelden via info@bc80-boxtel.nl.


p Badmintonclub BC '80 Blusco mocht deze week weer voor het eerst trainen in thuishaven sporthal De Dommel. Een van de leden van de vereniging die dinsdagavond in actie kwam was Margot Blummel. (Foto: Hans Verberk).