De meiden van de A1- en B1-teams van korfbalvereniging Tovido uit Esch wasten zich maandagmiddag suf om geld in te zamelen voor hun nieuwe trainingspakken of een leuke afsluiting van het seizoen. (Foto: Edwin Diependaal, Prikbord Esch).
De meiden van de A1- en B1-teams van korfbalvereniging Tovido uit Esch wasten zich maandagmiddag suf om geld in te zamelen voor hun nieuwe trainingspakken of een leuke afsluiting van het seizoen. (Foto: Edwin Diependaal, Prikbord Esch). Foto: Edwin Diependaal

ACTIE VAN KORFBALCLUB TOVIDO UIT ESCH

Auto's wassen voor nieuwe trainingspakken

RENS VAN DEN ELSEN

Nu sporters meer mogen, staan ook de leden van de Essche korfbalvereniging te popelen om het veld weer op te mogen. Frans en Rianne van de Zande, eigenaars van autoservice Van de Zande, sponsoren de club en wilden graag iets ludieks doen voor de teams. Zo ontstond het idee om geld in te zamelen voor nieuwe trainingspakken door auto's te gaan wassen. Dat leverde een mooie bijdrage op van 731 euro.

In totaal werden er 45 auto's gewassen door de speelsters uit het A1- en B1-team. Dit gebeurde bij het autobedrijf aan het Broxven. Om de actie extra luister bij te zetten waren er twee wandelroutes uitgezet van vijf en tien kilometer door en langs het dorp aan de Essche Stroom. Mensen die hun auto schoon lieten maken, konden deze tochten lopen en bij Ons Café een kop koffie voor onderweg ophalen. Tevens sponsorde Waldo Kuijpers van de lokale Spar-supermarkt de lunch voor de poetsers van het lokale wagenpark.

Bestuurslid Isabelle Rovers van Tovido is blij met de succesvolle actie: ,,De meiden hebben hard gewerkt en als dank ook nog even de bus van Ons Café gewassen. We zijn van plan om dit ieder jaar te gaan doen, al hopen we de volgende keer wel op meer zon."

De opbrengst van het auto's wassen is overigens niet alleen voor nieuwe trainingspakken. ,,Als de teams andere uitshirts willen of het geld willen besteden aan een gezellige afsluiting van dit rare seizoen zonder wedstrijden, doen we daar ook niet moeilijk over hoor", grinnikt Rovers.

VAN HAAREN NAAR BOXTEL

De korfbalclub traint in het buitenseizoen op de velden van Essche Boys, maar trekt in de wintermaanden altijd naar binnen. Tot vorig jaar maakten de leden dan gebruik van de sporthal in Haaren, maar in januari maakten zij de overstap naar sportcomplex De Braken in Boxtel. ,,Dat is voor de meeste sporters dichter bij huis en we hopen hiermee ook meer nieuwe leden aan te trekken", licht Rovers toe.

Want extra aanwas kan de vereniging wel gebruiken, geeft het bestuurslid aan. ,,We doen er alles aan om actief te blijven binnen de gemeenschap. Zo kunnen meiden elke dinsdagavond tijdens de training kennis komen maken met de korfbalsport."

Vanaf september hoopt de club dat ook de competitie weer wordt opgepakt: ,,Die heeft iedereen namelijk echt gemist."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding