Uitzendingen op lokale omroep Dommelland

Om de bloedprocessie met zijn rijke traditie levend te houden, duikt niet alleen Brabants Centrum in het verleden. Dat doet ook de lokale omroep Dommelland. Komend weekeinde staan diverse uitzendingen in het teken van de ommegang.

Zo wordt zaterdag 29 mei het carillonpromconcert uitgezonden, dat in 2017 daags voor de Heilig Bloedprocessie plaatsvond. Toeters & Bellen heette het. Na een restauratie kon voor het eerst in vijf jaar de beiaard in de Sint-Petrustoren worden bespeeld. Samen met de Gildenbondsharmonie, die een openluchtuitvoering ten beste gaf op het kerkplein, strooiden drie beiaardiers feestelijke klanken over Boxtel uit. Het eerste deel van dit concert is om 19.00 uur te zien, het tweede om 21.00 uur.

HOOGMIS BASILIEK

Op de dag dat de processie door het dorp zou moeten trekken, Drievuldigheidszondag 30 mei, is om 11.00 uur de hoogmis vanuit de Sint-Petrusbasiliek rechtstreeks te volgen op tv en via een livestream op de website van de Heilig Hartparochie. De viering omvat elementen uit de processie. Na afloop is de basiliek tot 13.00 uur toegankelijk om de Heilig Bloeddoek te vereren. Diezelfde middag wordt om 15.00 uur, het traditionele tijdstip waarop de Heilig Bloedprocessie van start gaat, een opname vertoond van de ommegang zoals die in het begin van de jaren negentig door de straten van Boxtel trok.