Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Voedselbank krijgt stapel bonnen van Jumbo

RENS VAN DEN ELSEN

Cliënten van een voedselbank kunnen binnenkort onbezorgd boodschappen doen bij de Jumbo-supermarkten. Met een landelijke actie is veel geld opgehaald voor de voedselhulporganisaties. Die in Boxtel mocht 3.730 euro in ontvangst nemen in de vorm van 373 cadeaukaarten van tien euro.

In de periode van 28 april tot en met 4 mei konden klanten van Jumbo het bedrag op hun kassabon verhogen met een euro. De supermarktketen uit Veghel deed ook een duit in het zakje en zette daar nog eens 25 eurocent bovenop. Jumbo stopte het geld in een spaarpotje voor de voedselbanken. Bij de zaak van filiaalmanager Oskar Martens in winkelcentrum Oosterhof werd 1.304 euro opgehaald. Samen met de Jumbo's in Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Haaren kwam het totaalbedrag voor de lokale voedselbank uit op 3.730 euro.

ACTIE HELPT ENORM

Dinsdag overhandigde Martens de cheque aan de plaatselijke Voedselbank bij haar depot aan de Achterberghstraat in Boxtel. Vrijwilligers Mieke Geerts en Annie van den Brand waren verguld met de bijdrage. Voorzitter Ab Gillhaus was ook zichtbaar trots: ,,Dit soort acties helpt ons echt enorm, je komt als klant namelijk niet zomaar bij de Voedselbank en dat onze cliënten nu een keer bij de Jumbo boodschappen kunnen doen is voor hen een welkome afleiding."

Gillhaus geeft aan dat er weliswaar meer cadeaukaarten dan cliënten zijn, maar dat de overgebleven bonnen worden gebruikt om de schappen van de Voedselbank aan te vullen met houdbare producten.


p Filiaalmanager Oskar Martens van Jumbo Oosterhof geeft de cheque met het bedrag van zijn winkel aan Voedselbankvrijwilligers Mieke Geerts (rechts) en Annie van den Brand. Die zijn blij met de geste van de supermarkt. (Foto: Peter de Koning).