Twee jaar geleden tekende Maarten Peijnenburg een profcontract bij FC Eindhoven. Dat is nu verlengd.
Twee jaar geleden tekende Maarten Peijnenburg een profcontract bij FC Eindhoven. Dat is nu verlengd. Foto: Peter de Koning

MAARTEN PEIJNENBURG TEKENT BIJ

'Ik voel me op mijn plek bij FC Eindhoven'


COEN VERBEEK

Maarten Peijnenburg (24) heeft vorige week een nieuw contract getekend bij de betaald-voetbalorganisatie Eindhoven. De Boxtelaar signeerde een verbintenis voor twee seizoenen met een optie voor nóg een jaar. ,,Ik voel me er prima op mijn plaats. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Men beschouwt me daar als één van de sterkhouders. Dat schept veel vertrouwen.”

De verdediger combineert zijn voetballoopbaan met een tot dusver succesvolle studie commerciële economie aan de Fontys Opleidingen in Tilburg.

FC Eindhoven werd uiteindelijk vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie. ,,Na een sterk eerste deel van het seizoen zijn we later inderdaad ver gezakt. In het begin draaiden we goed met nagenoeg hetzelfde team. Zo'n terugval kun je dan eigenlijk niet verklaren.”

KERN PLOEG BLIJFT

,,De kern van de ploeg blijft bestaan. Spelers als Mawouna Amevor, Jens van Son, Joey Sleegers en een talent als Mitchel van Rosmalen blijven. Ruud Swinkels is keeper en een prima aanvoerder. We hebben een leuk team”.

Spelers als Jort van der Sande en Jacky Donkor doen het voorin goed. Eindhoven heeft ook nog wat Belgische huurlingen onder contract. Trainer Ernie Brandts kreeg onlangs zijn congé. Pascal Maas en Jan Poortvliet zaten daarna op de bank. De ploeg uit de Lichtstad moet nu op zoek naar een nieuwe coach.

Peijnenburg is enthousiast over de eerstedivisionist. ,,Er waren wel wat andere clubs die interesse toonden, maar ik hoef echt niet weg. Ik heb mijn weg gevonden.” Op 21 juni starten de blauwwitten alweer met de training. De Boxtelaar kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. (Foto: Peter de Koning, 2019).