Glen Drieschen voert onder toeziend oog van master Ad Dekker een technische trap uit. Woensdag stipt om 00.00 uur heropende Taekwon-doschool Dekker nadat de vereniging een half jaar niet binnen kon trainen vanwege de coronamaatregelen. (Foto: Hans Verberk).
Glen Drieschen voert onder toeziend oog van master Ad Dekker een technische trap uit. Woensdag stipt om 00.00 uur heropende Taekwon-doschool Dekker nadat de vereniging een half jaar niet binnen kon trainen vanwege de coronamaatregelen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Taekwondoka's om middernacht haantje de voorste

PÅL JANSEN

De sportscholen zijn sinds gisteren weer open en de leden van Taekwondo School Dekker (TSD) hebben geen minuut verspild. Stipt om middernacht betraden de vechtkunstbeoefenaars de gymzaal van de Prinses Amaliaschool. Master Ad Dekker: ,,Wij geven nooit op."

,,We hebben in de winter toen het flink had gesneeuwd nog in Sparrenrijk getraind. En ook een keer tijdens een harde hagelbui... we moesten toen buiten de stoep schoonvegen", grijnst King Hosten. De Boxtelaar is blij om weer terug te keren op de vertrouwde stek in de gymzaal aan de Reginahof in de wijk Selissenwal, de thuishaven van TSD. Maar net als veel van zijn clubgenoten is hij in weer en wind doorgegaan. Precies zoals master Dekker dat graag ziet. ,,We willen laten zien dat wij nooit opgeven. Ook tijdens corona zijn we in de buitenlucht gewoon doorgegaan. In de kooi op het plein van de Amaliaschool, de bossen..." (Foto: Hans Verberk).


Pagina 12: 'Taekwondoka's zijn na lange tijd weer thuis'